Naslovna » Naslovna » 12 ZAHTJEVA VUKOVARSKOG STOŽERA: Smjena Glavaševića i Perkovića, prestanak veličanja Tita
stožer

12 ZAHTJEVA VUKOVARSKOG STOŽERA: Smjena Glavaševića i Perkovića, prestanak veličanja Tita

Share Button

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na današnjoj press konferenciji je kazao da će podržati svakog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima koji se bude zalagao za provođenje zahtjeva Stožera.

– Tražimo traži nacionalnog Predsjednika Hrvatske, a ne ideološkog kakvog sada imamo. Ne moram reći za koga jesmo, a za koga nismo. Za ovoga sigurno nismo, a za koga ćemo biti čut će se u dogledno vrijeme kada budemo znali tko će sve biti predsjednički kandidat, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić.

Članovi Stožera, koji su nazočili konferenciji, stajali su s natpisima na kojima je pisalo: ‘Ne glasujte za Josipovića’.  Josić je iznio 12 zahtjeva Stožera predsjedničkim kandidatima u zamjenu za svoju podršku:

 1. Provesti lustraciju u Uredu Predsjednika te Jovića, Tatalovića, Perkovića i slične maknuti iz Ureda
 2. Neutralizirati štetne utjecaje pojedinih stranih zemalja u Uredu predsjednika, obavještajnim službama i Hrvatskoj vojsci
 3. Strateški preusmjeriti Hrvatsku od okrenutosti prema Srbiji, Velikoj Britaniji prema EU i SAD-u
 4. Razviti aktivnu ulogu Hrvatske u procesu pristupanja Srbije EU postavljanjem uvjeta koje Srbija treba zadovoljiti kao što su pitanja nestalih, okupacija vukovarskih ada, vraćanje kulturnog blaga…12
 5. Na međunarodnom planu aktivirati hrvatsku tužbu za genocid protiv Srbije
 6. Spriječiti nasrtaj političkih stranaka na demokratski institut referenduma
 7. Prestanak veličanja lika i djela Josipa Broza Tita u hrvatskoj diplomaciji
 8. Poticati hrvatsko pravosuđe za procesuiranje zločina u velikosrpskoj agresiji, a posebno onih koji nisu zanimali sud u Haagu kao što su zločini u Vukovaru, Škabrnji, Borovu Selu…
 9. Potaknuti istrage kriminalnih radnji u Ministarstvu obrane RH
 10. Poduzimanje pravosudnih i diplomatskih mjera za vraćanje Veljka Marića u Hrvatsku
 11. Poduzimanje pravosudnih i političko diplomatskih mjera za izručivanje Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj
 12. Ukazati na pogreške i posljedice vanjske politike SAD-a prema Hrvatima u BiH

Iz Stožera su najavili da podržati predstojeći referendum kojega provode sindikati, a kojim se protive monetizaciji auto cesta. Dodali su da je od nacionalnog interesa da e dozvoliti da auto ceste odu u koncesiju te da će na terenu pomoći koliko mogu. Na tiskovnoj Stožera novinarima se obratio i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić koji je zatražio od ministra branitelja Predraga Matića da poduzme sve mjere za smjenu pomoćnika ministra Bojana Glavaševića te da se o svemu tome očituju i iz Ureda Predsjednika RH, Sabora i Vlade RH.

– Nedavnom izjavom na tribini u Vukovaru Bojan Glavašević je uvrijedio sve oboljele branitelje istradalnike rata i izjednačio agresora i žrtvu. Svojim stavovima on jasno poručuje da nema niti trunke poštovanja prema žrtvi koju je Hrvatska podnijela u ratu -, rekao je Šoljić.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

plenković, hasan

Plenković o ‘izdanim’ Hasanbegovićevim biračima: “Ne vidim nikakav problem u tome!”

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu dijela HDZ-ovih birača …

-->