Naslovna » Naslovna » Ultramaraton Zagreb-Vukovar: Treću dionicu završilo sedam natjecatelja
ultramaraton 3 1

Ultramaraton Zagreb-Vukovar: Treću dionicu završilo sedam natjecatelja

Share Button

Vlado Klasan, gradonačelnik Novske, pucnjem iz startnog pištolja označio je start treće, najduže,  dionice 13. Memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar. Na dionici Novska – Slavonski Brod, dugoj 90.5 kilometara, startalo je 8 trkača.

Nakon jučerašnjeg izrazito kišnog vremena danas je trkače pratilo gotovo idealno vrijeme za trčanje, no unatoč tome iz ukupne konkurencije ispao je još jedan trkač. Riječ je o Ivi Aničiću, trkaču, koji iza sebe ima više nastupa na ovoj najzahtjevnijoj atletskoj utrci.111

Najbrži na ovoj najdužoj dionici Ultramaratona  bio je Boris Ivanovič s vremenom 8;30;02,  drugi je bio  Elvir Rakipović s vremenom 9;02;06, a treći je ciljem prošao Brođanin Krešimir Šimić s vremenom 9;22;49.

Time je Boris Ivanovič povećao prednost u ukupnom poretku na nešto više od sat vremena. Hoće li to biti dosta, vidjet ćemo sutra na četvrtoj dionici, na kojoj je domaćin upravo drugoplasirani Osječanin Elvir Rakipović.

U cilju treće dionice  u Slavonskom Brodu natjecatelje su dočekali domaćini  Tomislav Vlajnić s organizacijskim odborom te župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić.

Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba Ivan Friščić uručio je domaćinima plaketu zahvale za pomoć u organizaciji ovog jedinstvenog natjecanja.

Sutra, u 8.30 sati startat će četvrta, najteža dionica, prema Osijeku, koja je tek nešto kraća od prethodne i iznosi 84 km.

Sponzor Ultramaratona je Hrvatska pošta, a medijski pokrovitelji Večernji list, Z1 i Maxportal

maraton


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

perkovic-loso-spojka-dok

Perković je 1991. tražio da se Domazet izbaci iz vojske: “Zatajio je atentat na Tuđmana!”

JOSIP PERKOVIĆ, ratni pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška i prvi obavještajac Hrvatske u vrijeme bombardiranja Banskih …

-->