Naslovna » Hrvatska » Svjedoči Petar Penava: Ne bojim se Perkovićevih prijetnji, ne gine mu doživotna robija
penava-petar1[3]

Svjedoči Petar Penava: Ne bojim se Perkovićevih prijetnji, ne gine mu doživotna robija

Share Button

PENAVA jedan je od svjedoka koji će se u utorak 14. travnja pojaviti pred Višim zemljskim sudom u Münchenu i svjedočiti  na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču koji se sumnjiče za ubojstvo Stjepana Đurekovića. 

Petar Penava najavljuje kako će pred sudom govoriti istinu i sve što zna bez “dlake na jeziku”, jer došlo je vrijeme kada udbaši i njihovi pomagači više nisu zaštićeni pa moraju odgovarati za zlodjela koja su počinili nad nedužnim Hrvatima, koji su samo voljeli svoju domovinu. I zato su platili životima. Kako doznajemo, Penava već duže vrijeme uživa zaštitu njemačkih policijskih tijela, zbog raznih prijetnji koje su stizale na njegovu adresu.

– Perković je htio ubiti i mene tih godina, a s tim zadatkom je i osobno stigao u Njemačku, ali u posljednji trenutak izbjegao sam najgore- kazao je nedavno novinarima Petar Penava, na kojega su ovo cijelo vrijeme vršeni razni pa i medijski pritisci sa ciljem da ga se diskreditira u javnosti i prikaže kao nevjerodostojnog svjedoka u slučaju Perković i kao nikakvog emigranta. No, njemačko pravosuđe drži da Penava ima što reći u cijeloj ovoj tužnoj priči, gdje je životom platio Inin direktor Stjepan Đureković.

– Nedavno su me ‘produžene ruke bivših djelatnika Udbe’ optužile preko svojih poltrona da sam podmetnuo eksploziv u kninskoj vojarni, kao i poslao paket-bombu u Berlin kada je u posjetu bio bivši predsjednik  Ivo Josipović. Njemački istražitelji znaju za tu podvalu hrvatskih udbaša. Morat će odgovarati za sve jer postoje snažni  dokazi tko je i kada likvidirao nedužne ljude, hrvatske političke emigrante a njih je bilo 39 u Njemačkoj – kaže Petar Penava, koji je još prije dvije godine najavio kako će Perkovića u Njemačkoj smjestiti iza rešataka.

Đureković je likvidiran hicima iz vatrenog oružja i sjekirom 1983. godine u Wolfratshausenu kraj Münchena.

Croatia-presse.de/Foto: privatni album

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sedlar-bujica-oba

Prvi potez nove ministrice: Nina Obuljen vraća novac „neprofitnim“ medijima!

Ekipa iz tzv. nevladinog sektora, kojoj je Hasanbegović oduzeo milijune – već slavi! Šanse da …

-->