Naslovna » Vijesti » Admiral Domazet: KOS je i dalje aktivan na HRT-u, Radmana se hitno mora smijeniti
domazet, markov trg,

Admiral Domazet: KOS je i dalje aktivan na HRT-u, Radmana se hitno mora smijeniti

Share Button

U EMISIJI Markovo trg na Z1 televiziji, urednika i voditelja Marka Juriča, gostovao je geopolitički analitičar admiral Davor Domazet Lošo. Tema je bila specijalni rat koji se provodi protiv novo uspostavljene vlasti u Hrvatskoj.

Može li ovaj verbalni građanski rat preći u nešto ozbiljnije?

Ovo je informacijski rat koji će eskalirati na višu razinu. Ovo je rat bez početka i kraja, bez vojnika i bez bojišnice. U tom se ratu ne ubija, taj se rat vodi isključivo preko medija i s medijima. Dakle ako nemate medije ne možete voditi taj rat. Vučji čopor nanjuši žrtvu koja mu odgovara i krene na njega. Paradigma tog rata je ministar Hasanbegović. I vi ste g. Juriču prošli na neki način ovih dana tu doktrinu vučjeg čopora. Napade izvodi više vučjih čopora. Kultura je upravo prostor kojim djeluju ti vučji čopori, zato je izabran dr. Hasanbegović.

Koji je cilj? Svaka vlada kod preuzimanja institucija treba neko vrijeme za prve poteze. Zato se svakoj vladi daje sto dana poštede od kritike. Ovu se vladu napada od prvog dana. Je li to onaj pakao što ga je bivši premijer najavio.

Vlast se valja na ulici. U Hrvatskoj su vlast preuzeli ti vučji čopori preko medija. Istovremeno oni žive od novca koji dobivaju od te države koju napadaju.

Jedan od slučajeva je i slučaj ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića. Zašto se oko te zakonski sasvim jasne situacije stvara afera?

Vodio sam hrvatsku obavještajnu službu u vrijeme Domovinskog rata. Kod nas su službe pogrešno postavljene. Službe bi trebale biti one koje promišljaju stvarnost, analiziraju i daju procjene. Naše se službe bave isključivo tim tzv. unutarnjim neprijateljima. Hrvatska nema obavještajne, nego sigurnosne službe. To čime se bave naše službe je posao DORH-a. Ovakvo grčevito držanje struktura ima cilj izolirati vlast i odvojiti je od stvarne izvršne vlasti.

Mentalni Jugoslaveni su izgubili državu, nisu ostvarili Veliku Srbiju, potom je Hrvatska pobijedila u ratu i priznata je, sjetite se kako su pokušali sabotirati ulazak u EU s onim Lex Perković aferom.domazet, markov trg, oba

Kako sve to ne bi izašlo vani oni žele čuvati vlast i optužuju drugu stranu za vlastite neuspjehe i nesposobnosti. No, taj je plan osuđen na neuspjeh. Sva ova trabunjanja o ’10. travnju’ ili ’29. novembru’ su promašena, jer je jedini temelj Hrvatske Domovinski rat. Oni su već poraženi, ali ranjena zvijer je najopasnija.

HRT je ključna u ovoj priči. Prije nekoliko dana Maxportal je objavio dokumentaciju Sigurnosno informativne službe (SIS) MORH-a u kojoj stoji da je Goran Radman u jesen 1991. bio suradnik KOS-a. Na izvješću SIS-a nalaze se i neka druga javnosti vrlo poznata imena –  veleposlanici, novinari , političari – no nisu svi među živima, pa su iz tih razloga njih

Kontraobavještajne grupe (KOG), Kontraobavještajne službe (KOS), JNA, u Zagrebu Maksimirska 63, došli do podataka o sljedećim osobama: Mladen Pejnović (DUUDI – Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom) zaposlenik CK SKH, Goran Radman, direktor TV Zagreb.

Prema analizi nađene dokumentacije i bilježnice Ivana Sabolovića, gore navedene osobe nalaze se u suradničkom odnosu sa KOS JNA.”

Kako je moguća ovakav situacija da glavni medij u Hrvatskoj vodi osoba za koju postoji ovakva ozbiljan sumnja da je on strani špijun?

To je iz grupe Labrador, bilo je još tu i svjedočenje srpskog obavještajca Radenka Radojčića koji je to isto izjavio. Zanimljivo je da ti ljudi danas obnašaju te funkcije. Jednako Mladen Pejnović koji upravlja državnom imovinom ili Goran Radman koji vodi HRT. Posve bi normalno bilo da Radmana podnese ostavku. Jer ovo što čine je programirana unutarnja agresija. Taj KOS je i dalje aktivan, doduše pod drugačijom egidom.

Dakle sve te bivše strukture kada su došle na vlast 2000. prvo što su napravili bilo je rasformiranje sigurnosnog sustava RH SIS, HIS i ostale. Tadašnji ministar obrane Jozo Radoš daje novinama transkripte prisluškivanja Miloševića. To je nezamislivo, to je kriminalno djelo. Samo je u medijima bila operacija ‘Slog’ u kojoj su sudjelovalo 400 novinara koji su bili uvezani i organizirani, a danas su se preoblikovali u te medijske vučje čopore. Dovoljno je pogledati kako izgleda program HRT-a koji je u cijelosti subverzivan. Pogledajte od početka do kraja, ne samo informativan program. Stalno se vrte iste osobe.

Nedavno je bila tema smjena g. Lozančića, a sugovornici su bili iz nekih feminističkih udruga. Kakve reference za obavještajni rad mogu imati takve osobe. Pozove se četiri, pet osoba koje onda koordinirano napadaju određeni cilj?

Prije nekoliko godina je u javnost izišla priča o postojanju Memoranduma 2 Srpske akademija znanosti i umjetnosti. Što znate o tome?

Poznat mi je taj Memorandum o tome sam pisao prije nekoliko godina. Važna su polazišta strategije tog Memoranduma. Da bi Srbija ponovo došla u poziciju za novu geopolitičku priliku prije svega se mora promijeniti karakter rat. Dakle nema agresora, nego je sve to bio građanski rat. Pogledajte tko u Hrvatskoj sustavno upucava pojam građanskog rata, od bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Vesne Pusić i mnogi drugi.

Ovu agresiju u Hrvatskoj provodi dio izvršen vlasti i zato je to paradigma rata i te unutarnje agresije. Sve su uložili u to, ali su pali. Sjetite se presude generalima. Oni su bili sigurni da će generali biti osuđeni. Tada su izgubili, ali su i dalje nastavili. Tu se također zagovara i stvaranje nestabilnih vlada u Hrvatskoj Kosovu i BiH. Imamo li nestabilnu vladu? Pogledajte situaciju. Sada kada bi trebali imati stabilnu vladu oni ne daju da dođe do preuzimanja vlasti, Zato je Milanović rekao ‘ili mi ili oni’.

Kod nas se uopće ne spominje presuda protiv Srbije gdje stoji da je JNA i srpske paravojne postrojbe činile zločine u svrhu stvaranja homogene cjeline, a to je agresija. Tu su još ciljevi umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine u BiH i RH, dovesti Hrvatsku u položaj da odustane od tužbe protiv Srbije, Srbiju dovesti u jednak položaj sa stradalima u ‘regionu’, destabilizirati vlade BiH, Hrvatske i Kosova, provocirati unutarnje nemire, nezadovoljstvo u susjednim državama, pomagati odcjepljenje Republike Srpske, inzistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Kosovu, Crnoj Gori, tranzicija srpskih zajednica u ‘regionu’ u unitarnu srpsku zajednicu. Stoji i da nikada neće odustati od istočne Slavonije i Vukovara. U tom kontekstu treba gledati i ovo oko ćiriličnih ploča.

Što kažete na tu beskonačnu hajku, na taj lov na nekakve ustaše, fašiste? Imam dojam kao da je Hrvatska ostala posljednji bastion nekakvog institucionaliziranog jugoslavenstva, ne formalno, nego suštinski?

Ovo su njihovi zadnji potezi. Sad govorim kao vojnik, kao čovjek koji planirao vojne operacije. Sada je potrebno donijeti čvrste i jasne odluke. Predsjednica je ovih dana jasno artikulirali novu strategiju Hrvatske kroz Višegradsku skupinu čime je napravila otklon od Balkana. Tu je i ministar vanjskih poslova koji je odmah krenuo u posjete naših susjeda.

Najlakše je nekome reći da ste vi fašist pa onda ja ne moram to dokazati, nego vi morate dokazivati da niste. Neka svi ti antifašisti već jednom ulove tog fašistu pa da vidimo tko je taj, koju organizaciju ima, koji su mu planovi. Ali, naravno, toga nema.

Jedini pravi antifašisti danas su hrvatski branitelji.  Hrvati su pobjednici samo to još većina nije osvijestila.

Markov trg/Foto:Screenshot

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->