Naslovna » Hrvatska » AFERA ZA AFEROM: Nakon Jakovine očekuje se odstup i Stipe Gabrića Jambe s liste za Sabor
jambo, stipe gabrić

AFERA ZA AFEROM: Nakon Jakovine očekuje se odstup i Stipe Gabrića Jambe s liste za Sabor

Share Button

NAKON što je bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, pritisnut brojnim aferama, odlučio povući s lista Narodne koalicije za Sabor isto bi mogao učiniti i HSS-ovac Stipe Gabrić Jambo.

Hrvatska seljačka stranka u 18 sati ima sjednicu svog Glavnog odbora na kojoj će se razgovarati i o sudbini Stipe Gabrića Jambe, odnosno njegovu povlačenju s liste za Sabor.

O Gabriću se jučer vrlo negativno izrazio i Zoran Milanović kazavši da takav čovjek ne bi mogao biti ni član SDP-a a kamoli na listi za Sabor, a pobjede li na izborima, Jambo sigurno neće u izvršnu vlast.

Jakovina je odstupio nakon većeg broja afera – od Hrvatskih šuma do pogodovanja prijateljima oko novca iz EU fondova zbog čega je Hrvatska izgubi stotine milijuna kuna – a za Jambom se dvadesetak godinu vuku brojne afere koje su započele početkom 90-ih kad je objavljeno da je Hrvatskoj vojsci prodavao krumpire po cijeni od osam kuna, a u isto vrijeme na tražnicama u Zagrebu krumpir se kupovao za manje od dvije kune.

Neslužbeno doznajemo i kako će Narodna koalicija sutra predati svoje liste za parlamentarne izbore. No nastave li čišćenjem optuženih i osumnjičenih za afere, slijedi Beljak, pa Maras, a onda je pitanje tko će uopće ostati na listama

M. Marković/Foto:SD

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-samantha-bee-111

KOLINDA AMERIČKOJ NOVINARKI OBJAŠNJAVALA DA NIJE GLUMILA U PORNIĆU

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je u emisiji “Full Frontal” poznate američke komičarke Samanthe Bee. Tema emisije …

-->