Naslovna » Hrvatska » Andriji Herbrangu nagrada za najbolju knjigu o Domovinkom ratu
andrija-hebrang-010[1]

Andriji Herbrangu nagrada za najbolju knjigu o Domovinkom ratu

Share Button

NAGRADU “Bili smo prvi kad je trebalo”, koju prvi puta zajednički dodjeljuju koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i zagrebačka Udruga branitelja Domovinskog rata “Zagrebački velesajam”, na natječaju za najbolju književno-publicističku knjigu na temu hrvatskog Domovinskoga rata za 2014. godinu, dobio je dr. Andrija HEBRANG za knjigu “Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku”, a koju su objavili Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. i Ogranak Matice hrvatske u Zadru. To je odlučio Prosudbeni sud u sastavu: Dr. Vesna Bosanac, Željko Baća, Josip Palada, Marija Peakić. Mikuljan i Mladen Pavković.

U nagrađenoj knjizi dr. Hebrang poručuje da “ne smijemo dopustiti da se povijest ponovi i da podaci o tim nevinim žrtvama ostanu skriveni” te da je “zločin ubijati civile, a jednako je zločin i zatajiti civilne žrtve i tako politizirati smrt onih koji su ubijeni bez suda”.

Na natječaj, na koji su se mogle prijaviti knjige objavljene od 1. rujna prošle godine, do 1. rujna ove, pristiglo je 17 djela, a žiri je posebno pohvalio i knjige Vladislava Perića iz Splita “Priča iz raspuklog vremena” i Željka Drinjaka iz Njivica “Otok Krk i Domovinski rat, neispričana povijest”.

Cilj natječaja je da se što više piše i objavljuje o hrvatskom Domovinskome ratu, odnosno o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države- da se ne zaboravi.

Priznanje se sastoji od “Velike zlatne plakete”, a dr. Andriji Hebrangu bit će svečano uručeno u ponedjeljak, 6. listopada u 11 sati u Kongresnoj dvorani “Zagrebačkog velesajma” u Zagrebu, a u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske.T


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sedlar-bujica-oba

Prvi potez nove ministrice: Nina Obuljen vraća novac „neprofitnim“ medijima!

Ekipa iz tzv. nevladinog sektora, kojoj je Hasanbegović oduzeo milijune – već slavi! Šanse da …

-->