Naslovna » Naslovna » ANKETA: Mladi za Kolindu, penzići za Josipovića
reg-kolinda-josipovic1-660x330[1]

ANKETA: Mladi za Kolindu, penzići za Josipovića

Share Button

Za Kolindu glasaju mladi od 18 do 29 a za Josipovića stariji od 60 godina

Novo nacionalno istraživanje koje je provela Vectura pokazuje da nema bitnih promjena u rejtingu dva glavna kandidata na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. Da su danas izbori za Ivu Josipovića glasalo bi  40,4  posto anketiranih, a za Kolinde Grabar Kitarović 28 posto, jedan postotni poen manje nego prošlog mjeseca.

Zanimljiva je doba skupina glasača i izbor kandidata. Kolindu Grabar Kitarović najviše podržavaju mladi glasači, od 18-29 godina, a Josipović je dominantan na starosnom segmentu od 30-39 godina, te, navlastito kod starijih od 60 godina.

Kad je riječ o razlozima za glasanje, najveća prednost Ive Josipovića je opuštenost i simpatičnost, što ističe 45,2 posto ispitanih, a Kolinde Grabar-Kitarović „poboljšanje ugleda Hrvatske u svijetu“, koje kao svoj razlog za navodi 43 posto anketiranih.

Zanimljiv dio istraživanja je onaj koji govori o pesimizmu u Hrvatskoj. Više od 60 posto ispitanih vjeruje u mogućnost  bankrota Hrvatske  s tim što je 20 posto potpuno sigurnu u tu crnu opciju, a 40,6 posto misli da je ona vjerojatna.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen-portal-oko

PERO KOVAČEVIĆ: Praljku sam poručio da ne tiska nove knjige dok je Nina Obuljen ministrica

VLADA Andreja Plenkovića je 14. Vlada Republike Hrvatske od osamostaljenja Hrvatske. Andrej Plenković je o novoj …

-->