Auto salon u Ženevi: Automobili od kojih zastaje dah – više od 100 noviteta

ožujak 8, 2017 maxportal
Share Button
Auto salon svoja vrata za građane otvara od 9. do 19. ožujka. Oni koji se odluče posjetiti 87. izdanje jednog od najznačajnijih i najutjecajnijih sajmova automobila moći će uživati u više od 100 svjetskih i europskih premijera novih i redizajniranih automobila.Kako švicarska nominalno nema autoindustriju ženevski salon je jedini od velikih sajmova koji se odigrava na neutralnom terenu. To je ujedno i jedan od razloga zašto je toliko značajan i zašto na njemu izlažu gotovo svi proizvođači.

I ove godine je u Ženevi više od 180 kompanija, od najmanjih do najvećih, a među njima javnost sa svojim novostima upoznaje i tvrtka Rimac Automobili.

Blještavilo Palexpo dvorane upotpunit će i Rimac koji izlaže unaprijeđeni Concept_One, sada snažniji, brži i s većom autonomijom. Pritom je iskorištena prilika da se opet skrene pozornost na partnerstvo sa Aston Martinom, ali i najavi otvaranje tri nova predstavništva.

Naravno, Rimac nije jedini koji je u Ženevu doveo hiperautomobil. Ima ih barem tucet, a oni najzanimljiviji dolaze iz renomiranih garaža.

Ferrari je tako ponosan na svoj najsnažniji model, 812 Superfast sa 800 KS jakim atmosferskim V12, a mnogi će zastati i kraj Porschea i njegovog 911 GT3. Bugatti Chiron se pak predstavlja u novoj boji, a najbolje od najboljeg predstavljaju i talijanski karoseristi, Italdesign i Pininfarina.
Posebno zanimljiv će biti i Zenvo čiji slavljenički model puca od snage. I cijene, jer samo dio interijera stoji poput novog Porschea. Mercedes i AMG su priča za sebe, baš kao i Brabus koji se raspištoljio s nekoliko bolida.
Spustimo li se na zemlju dočekat će nas opet pristojni sportaši. Za oko 35.000 eura moći ćete sjesti za upravljač nove Honde Civic u 320 KS snažnom Type-R izdanju. Spustite li letvicu još niže tu je Ford Fiesta nove generacije predvođena ST izvedbom.

Ono što je sasvim sigurno je da u Ženevi luksuz odlično prolazi. Snažna konjica upakirana u plemenite materijale usprkos astronomskim cijenama lako dolaze put do kupaca.

Što reći za G klasu u Maybach kreaciji ili Rolls Royce presvučen draguljima, osim da se radi o izuzetnim automobilima za bezobrazno bogate.Komentari
Share Button