Naslovna » Premium sadržaj » Bandić iz pritvora osnivao stranku: ‘Ne želimo vladati nego služiti narodu!’
bandić 365

Bandić iz pritvora osnivao stranku: ‘Ne želimo vladati nego služiti narodu!’

Share Button

Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti osnovana je u subotu u Zagrebu, predsjednik je Bandić, a potpredsjednici Jelena Pavičić Vukičević, Ana Stavljenić Rukavina i Jakov Bienenfeld.

Stranku je u Kulturnom centru Pešćenica osnovalo 200-tinjak osnivača. Kao stranački ciljevi istaknuta su djelovanja na načelima poštivanja rada i solidarnosti, pri čemu je stranka orijentirana radu i stabilnom razvoju Hrvatske.Politika stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, kako su priopćili osnivači, usmjerena je na pokretanje investicija i zaustavljanje stroge štednje, jačanje demokracije, osiguranje društvenog jedinstva, osnaživanje položaja siromašnih i ugroženih te očuvanje i obnovu srednje klase kao nositelja društvene stabilnosti.

‘Želimo preuzeti odgovornost za razvoj i napredak Hrvatske i za bolji život hrvatskih građana, radeći 365 dana u godini’, poručuju iz nove stranke.

Uz predsjednika Bandića i potpredsjednike, u stranačko Predsjedništvo izabrani su i Sandra Perković, Ljiljana Ivković, Miodrag Demo i Stjepan Sučić, a izabran je i Glavni odbor s 29 članova.

S Osnivačke skupštine medijima je upućen i govor Milana Bandića, koji se zbog sumnji u financijske malverzacije nalazi u remetinečkom istražnom zatvoru. Bandić stranačkom članstvu poručuje da su osnivanjem stranke preuzeli odgovornost za domovinu, da stranka nije tu da oplakuje teškoće i nevolje, već ponudi rješenja predano radeći 365 dana u godini.

‘Neodgovorne i nesposobne politike mogu raditi što hoće, ali ne mogu raditi dokle hoće! I zato smo mi tu! I zato je tu naša stranka! Pet mandata na čelu Zagreba, pet mandata predanog i odgovornog rada, pet mandata koje krase rezultati – to je naša legitimacija! To je čvrsta činjenica koja dokazuje da znamo i možemo bolje i da Hrvatska nije izgubljena’, ističe Bandić.

Navodi i kako za razliku od onih koji politiku jedino razumiju kao vlast i moć, njegova stranka politiku shvaća kao služenje građanima, predan i odgovoran rad. ‘Taj i takav naš rad usmjeren je na stvaranje socijalno osjetljive države i na održiv gospodarski razvoj kojem je u korijenu kolektivna i pojedinačna marljivost, predanost i inovativne ideje. Hrvatska mora postati društvo obrazovanih ljudi, učinkovite administracije i jednako učinkovitog javnog sektora’, poručuje Bandić stranačkim kolegama.

Ističe i kako je Hrvatska danas u dubokoj depresiji, nema reformi, nema odgovornosti ‘zato što nema ljubavi prema domovini i hrvatskim građanima’. ‘Cinizam, sebičnost i taština vladaju Hrvatskom, dragi prijatelji! Tome treba stati na kraj! Mi ćemo to i učiniti! Umjesto cinizma mi nudimo ljubav! Umjesto sebičnosti odgovornost i služenje! Umjesto zlobne taštine – kompetentnost i predani rad’, kaže u govoru.

‘Mi ne želimo vlast radi vlasti, mi ne želimo društvenu moć radi moći! Želimo služiti društvu, želimo predano raditi za opće dobro! Zato svakom hrvatskom biraču, svakom hrvatskom građaninu jamčimo: ako u 365 dana ne ostvarimo rezultate predviđene našim programom, ako ne preokrenemo ovu opću depresiju u novu i pozitivnu društvenu, socijalnu i gospodarsku stvarnost, dat ćemo mandat građanima na raspolaganje. I u tome se razlikujemo od drugih. To je naša legitimacija! Naša odgovornost! Naša ozbiljnost i naša riječ’, navodi Bandić.

Maxportal/H
Foto: Facebook MB


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

milijan-brkic

Brkić obećao napisati novi diplomski rad i pozvao novinare da nazoče obrani

MILIJAN BRKIĆ, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora, gostujući u Točki na tjedan na N1 televiziji …

-->