Naslovna » Naslovna » Bandić: Nema u Zagrebu veličanja ustaštva, za svastiku na Poljudu svi smo odgovorni
milan bandić, lustig, nataša jovičić

Bandić: Nema u Zagrebu veličanja ustaštva, za svastiku na Poljudu svi smo odgovorni

Share Button

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da za njega i cijeli Zagreb antifašizam znači slobodu, dok za je za svastiku na Poljudu okrivio ‘sve’

 ”Za Zagreb i za mene antifašizam znači sloboda, biti slobodan. Govoriti 2015. o antifašizmu znači govoriti o slobodi. Danas sam bio na grobu Franje Tuđmana, gdje smo položili vijence i zapalio svijeću jer je on bio antifašist” , rekao je zagrebački gradonačelnik.

Bandić ne vidi velikih problema u ljudima koji veličaju ustaštvo:

”Mi imamo najmanje rasizma i ksenofobije u Europi, to treba prevenirati i preodgajati ljude. U Zagrebu moramo podsjetiti da je u Hrvatskoj za vrijeme antifašističke borbe sudjelovalo 500.000 boraca. Hrvatska je u startu antifašistička.”

Za svastiku na splitskom Poljudu kaže, odgovorni smo svi:”Svi smo mi djelomično odgovorni. HNS je dio mentaliteta Hrvatske u kojoj živi. Umjesto da svi sjednu zajedno i dogovore se, oni daju vjetar u leđa podjelama. Nadam se da će se na izborima iznjedriti temelj zajedništva u Hrvatskoj. Ja sam cijeli svoj život izgradio na temeljima zajedništva.”

Bandić nije htio komentirati oduzimanje punomoći njegovoj bivšoj zamjenici Sandri Švaljek te joj je poželio sve najbolje. Isto tako, nije htio komentirati smjenu Uprave Holdinga riječima: ‘a s poslovođama ne komentiram.”

M.Marković/Foto:facebook MB

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sablic-ivan-hdz

NI TEPEŠ, NI ZOVKO: Ivan Sablić, vicekonzul RH u Stutgartu, umjesto Stiera u EU parlament!?

IVAN SABLIĆ, diplomirani inženjer pomorsko-ribarske tehnologije, trenutno vicekonzul RH u Stuttgartu, izgledni je novi zastupnik Hrvatske u …

-->