Naslovna » Naslovna » BANDIĆ NI U REMETINCU NE MIRUJE: Gradi fontane, aktivan je na Facebooku
bandi 123

BANDIĆ NI U REMETINCU NE MIRUJE: Gradi fontane, aktivan je na Facebooku

Share Button

USKOK za Bandića  i ostalih 16 pritvorenih nije tražio blokadu imovine jer se ne terete da su se osobno okoristili nego su optuženi  za oštećivanje proračuna

DOK MILAN  Bandić u  ćeliji  u Remetincu  čeka hoće li mu uvažiti žalbu i pustiti ga iz pritvora, gradnju  pet fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice  se nastavlja. Ako mu sud bude produljivao pritvor kao Marini Lovrić Merzel,  mogle bi ga dočekati  tri nove fontane čija voda će se prelijevati u bojama.

Na natječaju za taj posao pobijedila je tvrtka Vodotehnika a tvrtka je Bandiću u predsjedničkoj kampanji prije pet godina donirala 100.000 kuna.

– Bili smo donatori, ali sve je bilo po zakonu i donaciju je odobrilo poslovodstvo tvrtke. Mi radimo više od 30 godina za Zagreb. U dobrim vremenima smo odrađivali više od 100 milijuna kuna godišnje. Nismo počeli poslovati s Bandićem niti ćemo završiti s Bandićem – kaže direktor Vodotehnike Šimun Lušić.

Sve pripreme i natječaj obavljeni su još ranije, dok je Bandić bio na slobodi. On je tad, unatoč mnogobrojnim oporbenim kritikama, inzistirao na gradnji novih fontana unatoč recesiji.

U zatvoru dobio cimera

Vodotehnika je zaista radila niz poslova s Gradom i Holdingom. Najkontroverzniji je projekt gradnja skijaške staze i potrebne infrastrukture na Sljemenu za 110 milijuna kuna.  Inače, gradnja prve dvije fontane, “teška” 18,7 milijuna, bila je također pod lupom istražitelja. Gradila ih je tvrtka Mešić.com, a sin vlasnika Ahmeta Mešića je kupio Bandićev stari stan. Sumnjalo se na pogodovanje jer je projekt naknadno izmijenjen i pojeftinjen, a cijena ostala ista.

Bandić je u četvrtak prvi put cijeli dan proveo u ćeliji, ali za razliku od prve noći, kad je bio sam, više nije imao privatnost. Sad ima cimera jer su u zatvoru prosudili da je bolje da Bandić nije sam u ćeliji. I inače u početku izbjegavaju novopridošle ostavljati same jer riječ je ipak o stresnoj situaciji.

Žele mu donirati novac za jamčevinu

Neslužbeno doznajemo da su se već javili i ljudi koji su spremni donirati novac Bandiću za jamčevinu nakon što je on na sudu izjavio da je neće tražiti “jer za to treba imati novca”.

– On to ne želi. I dalje vjeruje da je cijeli proces politički montiran – kaže izvor blizak Bandiću.

Za razliku od njega, Slobodan Ljubičić silno želi što prije iz pritvora. Sigurno će ponuditi jamčevinu, a ona bi mogla iznositi od 1,4 do 2,4 milijuna kuna. Ljubičić će ponuditi nekretnine koje ima, ne novac.

Jamčevine od 100.000 do 500.000 kuna za puštanje na slobodu dodatno su ponudili i pritvoreni šef ZET-a Ivan Tolić, tajnik Sportskog saveza Zdenko Antunović i referent nabave Filip Čulo.

Aktivan je na Facebooku

Odvjetnici će se žaliti i na odluke o pritvoru, ali bez obzira na to, zbog procedura žalbi svi će provesti bar još sljedeći tjedan u pritvoru.

Uskok zasad niti za Bandića niti i za koga od ostalih 16 privedenih nije zatražio blokadu imovine. Odvjetnicima je to očekivano jer se ne terete u niti jednom slučaju da su se osobno okoristili nego se terete za oštećivanje proračuna.

Iako je u pritvoru, Milan Bandić je na svojem profilu na Facebooku vrlo aktivan. U četvrtak je poručio da je Grad stabilan i da uprava funkcionira. Čak je pozvao i da mu građani dalje pišu na njegov mail i da zovu besplatni telefon.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen-portal-oko

PERO KOVAČEVIĆ: Praljku sam poručio da ne tiska nove knjige dok je Nina Obuljen ministrica

VLADA Andreja Plenkovića je 14. Vlada Republike Hrvatske od osamostaljenja Hrvatske. Andrej Plenković je o novoj …

-->