Naslovna » Naslovna » Bandić obećao: Napravit ćemo najljepši trg s najvećim spomenikom Franji Tuđmanu
bandić, tuđmanov trg

Bandić obećao: Napravit ćemo najljepši trg s najvećim spomenikom Franji Tuđmanu

Share Button

OVDJE ćemo napraviti najljepši trg u Zagrebu s najvećim spomenikom dr. Franju Tuđmanu, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s pozornice na Trgu Franje Tuđmana, otvarajući koncert Zagrebačke filharmonije i više zborova, kao rođendanskog dara građanima uz Dan Grada Zagreba.

Bandićeva vizija nije prošla bez burnog odobravanja ali i zviždanja negodovanja nekoliko tisuća Zagrepčana, koji su veliku zelenu površinu na Črnomercu zauzeli kako bi pratili izvedbu Carmine Burane Carla Orffa.

Većina njih tom se prilikom, zacijelo i prvi put, upoznala i s projektom uređenja ovoga trga, autora arhitekta Nenada Fabijanića, budući da im je gradonačelnik darovao sedmominutnu videoprezentaciju njegova budućeg izgleda. Bandić je građanima priznao i kako je “sretan i ponosan što ih pozdravlja uz najbolji orkestar i majstore, poput Zagrebačke filharmonije.”

– Kada ovo sve vidimo, možemo reći da je Zagreb uistinu Europska prijestolnica kulture – zaključio je prvi čovjek Zagreba.

M.R./FotoMB

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

treca-dionica1

ULTRAMARATON Zagreb-Vukovar: Radojković pobjednik i 3. dionice Novska – Slavonski Brod

Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar, “Putevi …

-->