Naslovna » Hrvatska » Bandićev kandidat, brigadir Miodrag Demo, dobio potporu hrvatskih generala
demo, generali

Bandićev kandidat, brigadir Miodrag Demo, dobio potporu hrvatskih generala

Share Button

Brigadir Miodrag Demo, ratni vojni invalid, nositelj liste Bandićeve liste VI. izbornoj jedinici, u petak je dobio potporu Hrvatskog generalskog zbora i braniteljskih udruga.

Na predstavljanju programa u prostorijama Zajednice udruga HVIDR-e Grada Zagreba poručio da želi ući u Hrvatski sabor isključivo radi borbe za dostojanstvo hrvatskih branitelja

“Imam snagu, imam ljude, imam iskustvo, imam sve, zajedno s vama”, rekao je Demo okupljenim generalima dodavši kako su branitelji temelj hrvatske države, koja je “nakon odlaska pokojnog predsjednika Franje Tuđmana opustošena i razorena kao u ratu”.

Poručio je da će ponovno vratiti dostojanstvo braniteljima pa se zato uključio u, kako je rekao, “svoju posljednju bitku da moja Hrvatska bude ljepša i da mojoj djeci i našoj djeci ostavimo ljepšu budućnost”.

Demo je dobio potporu od generala u mirovini Ivana Tolja, Ljube Ćesića Rojsa, Marinka Krešića i Mladena Markača, te predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josipa Klemma i  jednog od zapovjednika obrane Siska i Banije Ivana Bobetka.

Tolj je poručio da je “glas za brigadira Demu glas za hrvatske branitelje, to je glas za Hrvatsku”, a Ćesić Rojs da je Demo zaslužio predstavljati hrvatske branitelje. “Ako nema branitelja u Saboru, u Vladi, u budućim ministarstvima – tko će nas predstavljati. I nije ni čudo što smo danas u takvoj situaciji”, rekao je Ćesić Rojs.

Bobetko je zamolio sve hrvatske branitelje koji se nalaze u VI. izbornoj jedinici da daju glas za njihovog suborca Demu, a Klemm je istaknuo kako se Demo nikada nije odrekao generala Ane Gotovine i Mladena Markača, ni kada su to učinili mnogi branitelji i domoljubi.

Dodao je kako nema branitelja iz Zagreba koji je došao u Ured kod Deme, a da mu vrata nisu bila otvorena, pa se nada da će tako biti i ako uđe u Hrvatski sabor.

Krešić  je pak istaknuo da kao glavni tajnik Hrvatskog generalskog zbora može poručiti da većina članova Zbora podupire Deminu kandidaturu. Na predstavljanju Demina programa bio je i general Markač, no on nije ništa govorio.

Odgovarajući na upit postoji li mogućnost da u nekoj poslijeizbornoj koaliciji možda on postane ministrom branitelja, Demo je rekao da bi prihvatio takvu funkciju i uredio djelovanje ministarstva prema izraelskom modelu u četiri sektora – Split, Rijeka, Zagreb i Osijek. Decentralizacijom bi se 900 milijuna kuna za skrb o braniteljima rasporedila na četiri regionalna centra i time omogućila sveobuhvatna skrb za branitelje, kaže Demo.

MP/Hina/foto:facebok MB


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sedlar-bujica-oba

Prvi potez nove ministrice: Nina Obuljen vraća novac „neprofitnim“ medijima!

Ekipa iz tzv. nevladinog sektora, kojoj je Hasanbegović oduzeo milijune – već slavi! Šanse da …

-->