Naslovna » Hrvatska » BELJAK POTVRDIO: Svih pet zastupnika HSS-a dalo potpise Andreju Plenkoviću
beljak-press-pxll

BELJAK POTVRDIO: Svih pet zastupnika HSS-a dalo potpise Andreju Plenkoviću

Share Button

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je da je petero HSS-ovaca koji su osvojili mandat već predalo svoje potpise i tako dalo potporu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje vlade. Beljak je rekao i kako su si uzeli par dana odmora.

HSS je na izborima bio dio lijeve koalicije, a najava čelnika HSS-a Kreše Beljaka da ta stranka podrži novu HDZ-ovu vladu izazvala je brojne reakcije u javnosti.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković je jutros ispred središnjice HDZ-a potvrdio da je točna informacija da je HSS dao potpise Plenkoviću. Što se tiče potpisa drugih stranaka i pojedinaca, Jandroković je rekao: “Nemam informaciju da je netko drugi potpisao”.

Nakon četverosatnih pregovora o formiranju nove Vlade, čelnici HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov jučer su novinarima rekli da su zadovoljni razgovorima na kojima je bilo riječi o ustroju buduće hrvatske Vlade, a iako detalje nisu otkrivali, Plenković je najavio kako će se broj ministarstava smanjiti.

Plenković je istaknuo kako je cilj HDZ-a da do ponedjeljka, kada će biti održane konzultacije kod predsjednice Republike, dođu s potrebnih 76 potpisa kako bi od nje dobili mandat za sastavljanje nove Vlade.

Pregovori HDZ-a i Mosta su u samom finišu. Nova runda zakazana je danas za 15 sati u središnjici HDZ-a.

Maxportal.foto:FaH

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

2016-10-20-11-10-06

Bujica: Poslušali su Pupovca, ponizili Hasanbegovića i izdali Domovinski rat!

Zorica Gregurić u Bujici: Hasanbegović je maknut kako bi Nina Obuljen „pokrila“ kriminal u Hribarovom …

-->