Naslovna » Vijesti » BIVŠI SUDAC: Sindičić je posvjedočio da je ubojstvo Đurekovića naručio Mika Špiljak
perković-nobilo. mustać 660x330, sudnica

BIVŠI SUDAC: Sindičić je posvjedočio da je ubojstvo Đurekovića naručio Mika Špiljak

Share Button

U Münchenu je nastavljeno suđenje bivšim djelatnicima Službe državne sigurnosti Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. Sudac Manfred Dauster još nije odlučio hoće li sutra svjedočiti Vinko Sindičić i Josip Perković, prenosi Hrt.

Na pitanja je odgovarao bivši bavarski sudac Bernd von Heintschel-Heinegg koji je svojevremeno ispitivao bivšeg Udbina agenta Vinka Sindičića. Spomenuo je, među ostalim, Sindičićev iskaz da je Perković organizirao akciju oko Đurekovićeva, a uz pomoć svog doušnika Pratesa.

Važna točka bio je ključ garaže, rekao je bivši sudac, istaknuvši da je kao nalogodavca naveo komunističkog političara Miku Špiljka. Opisao je odnos Sindičića i Perkovića, potvrdio je da su se sastali nakon što je Sindičić izišao iz zatvora u Švedskoj.

Na pitanje Perkovićeva branitelja Petera Wagnera ima li ikakvih dokaza, svjedok je rekao da je to bio usmeni iskaz. Istaknuo je i kako je Perković bio u SDS-u, a Sindičić je govorio da je u tajnoj službi, a ne u Udbi.

Tko je naredio prema Sindičiću ubojstvo Đurekovića, upitao je Mustačev odvjetnik Martin Scharr. Svjedok je rekao – Mika Špiljak i dodao kako je prema tom iskazu Perković preuzeo organiziranje ubojstva Đurekovića. Perković je Pratesu davao naloge, prenio je svjedok Sindičićeve riječi.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

huda jama, nalovna

Hoće li Predsjednica nazočiti pogrebu: Žrtve Hude jame u četvrtak će biti pokopane u Mariboru!

GOTOVO 800 žrtava Hude jame, jednog od najokrutnijih stratišta nakon Drugog svjetskog rata u Sloveniji, …

-->