Naslovna » Naslovna » Blaga kazna Uefe: HNS mora keširati 80.000 eura
vatreni

Blaga kazna Uefe: HNS mora keširati 80.000 eura

Share Button

Europska nogometna federacija napokon je objavila kaznu za Hrvatski nogometni savez zbog divljanja dijela hrvatskih navijača u Milanu tijekom dvoboja Italije i Hrvatske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj

Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8.000 mjesta na idućoj domaćoj natjecateljskog utakmici. Odluka je to Disciplinske komisije Uefe, koja se temelji na rasističkim ispadima naših navijača, bacanjima baklji te sukoba s policijom.

– Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo  prvi put na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine. Po tko zna koji put hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne – objavio je Damir Vrbanović   na mrežnoj stranici HNS-a. Vrbanović Uefinu odluku tumači kao “posljednje upozorenje prije drastične kazne”.

– Još jednom pozivamo sve faktore hrvatskog društva da nam se pridruže u borbi protiv rasizma, nasilja i drugog protupravnog ponašanja na nogometnim stadionima – dodao je Vrbanović.

Milano, 16.11.2014 - Nogomet: Zbog nereda hrvatskih navijaca prekinuta utakmica Hrvatska - Italija

Krovna europska nogometna organizacija pokrenula je još 18. studenog stegovni postupak protiv Italije i Hrvatske zbog nereda na San Siru, a kao konačni rok za objavu odluke navela je 11. prosinca.

HNS je sredinom studenoga kažnjen 60.000 eura za bakljadu na utakmici protiv Bugarske u Sofiji, pa se kazna za nerede na utakmici protiv Italije može smatrati vrlo blagom.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

plenković, hasan

Plenković o ‘izdanim’ Hasanbegovićevim biračima: “Ne vidim nikakav problem u tome!”

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu dijela HDZ-ovih birača …

-->