kolinda, milanović

Specijalni rat Milanovića protiv Predsjednice: Tri cilja SDP-a i tajne snimke iz Banskih dvora

Share Button

Što znači puštanje u javni prostor informacije o snimci da MOST-ovi zastupnici u kasnim noćnim satima ulaze u zgradu Vlade RH?

Informacija da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prilikom konzultacija pustila snimku Boži Petrovu kako njegovi zastupnici u kasne noćne sate idu na pregovore Zoranu Milanoviću, nastavak je specijalne operacije SDP-a protiv Predsjednice.

Ta akcija im tri cilja: Prvi je ubacivanje smutnje između MOSTA i HDZ-a, drugi je skretanje pozornosti sa unutar stranačkih izbora u SDP-u i vraćanje Milanovića u orbitu kao državnog lidera, i, treći, najvažniji, prikazati da Predsjednica da ima snimke do kojih je došla na protuzakonit način.

Poruka je jasna: Ako Milanović ima nedopuštenu snimke praćenja Mamića i njegove kontakte s Predsjednicom i Predsjednica ima nezakonito pribavljene snimke iz Vlade RH i Milanovićeve tajne pregovore s MOST-om.

Dodatni cilj napada na Predsjednicu je relativizirati protuzakonito djelovanje Dragana Lozančića, što će se odraditi u sljedećoj fazi napada ljevičarskih medija. Cilj je u potpunosti zanemariti demanti i Petrova i Predsjednice i otvoriti raspravu “kako je Pantovčak došao do snimke” aludirajući da je posjeduje i da je pribavljena na protuzakonit način.

SDP-ovi stručnjaci za sigurnost već traže osnivanje nekakvog povjerenstva od strane MUP-a RH da se utvrdi kako je snimka dospjela do Pantovčaka iako prozivani sudionici navodne inkriminacije – Petrov i Predsjednica- kažu da snimka ne postoji

Oglasio se i Bono Marijanović, samoproglašeni stručnjak za sigurnost, koji predlaže osnivanje Povjerenstva na tu temu. Može li se vjerovati Marijanoviću ako ne zna da MUP RH nije nadležan za tehničko osiguranje zgrade Vlade i Sabora RH već to radi saborsko osiguranje, a MUP RH daje samo vanjsku zaštitu.

U tom kontekstu zanimljivo je odlaganje odluke premijera Tihomira Oreškovića o smjeni šefa SOA-e Dragana Lozančića. Predsjednica je prije gotovo mjesec dana, 5. veljače  2016., potpisala njegovu smjenu kazavši da je u njega  izgubila povjerenje, a premijer još nije zauzeo stav o tom slučaju.

Kolebljivost i smušenost premijera Oreškovića u slučaju Lozančić, (ili pak dvostruka igra) SDP pokušava iskoristiti da Predsjednicu prikaže kao osobu koja je pogriješila jer je ni premijer ne želi podržati.

Premijera Oreškovića nacionalna sigurnost, očito je, ne zanima, a netko bi mu to morao reći da i tome povede računa.

M. Marković/Foto:FaH


Komentari
Share Button
-->