Naslovna » Naslovna » Branitelji prekinuli štrajk glađu: Ovo nije Majdan, ali ako zatreba sutra nas je sto tisuća u Zagrebu
škrtić

Branitelji prekinuli štrajk glađu: Ovo nije Majdan, ali ako zatreba sutra nas je sto tisuća u Zagrebu

Share Button

BRANITELJI koji 25. dan prosvjeduju u Savskoj ulici  na izvanrednoj konferenciji za medije objavili su da petorica branitelja koja su štrajkala glađu prestaju sa štrajkom. Čine to kako bi spriječili suborce koji im se u velikom broju žele pridružiti.

– Pozivi su stizali iz Osijeka, Vinkovaca, Nove Gradiške, Čakovca, Splita i drugih gradova. Želimo sačuvati zdravlje stopostotnih ratnih vojnih invalida da ne dođu ovdje – jer sve ovo jako utječe na njihovo zdravlje koje želimo sačuvati – rekao je Đuro Glogoški dodavši da od svojih zahtjeva za odlaskom ministra Predraga Matića i njegovih pomoćnika Bojana Glavaševića i Vesne Nađ ne odstupaju.Branitelji u Saboru: izvijestite nas o smjeni Matiæa i možemo razgovarati

Branko Škrtić prvi ratni vojni zapovjednik treće bojne 2. gardijske brigade, koji je s nekolicinom branitelja štrajkao glađu, poručio je Zoranu Milanoviću, Predragu Matiću i Ivi Josipoviću da im time daju primjer da se časno može odstupiti u ime života.

– Dajem primjer premijeru i Matiću da se može časno odstupiti. Moj život nije vrijedan Hrvatske, ali Hrvatska je vrijedna. Mi nismo nikakvi militanti, nismo na Majdanu već u Hrvatskoj koju smo stvorili svojom krvlju. Nismo politička organizacija, ali ćemo učiniti sve kako bi zaštitili prava branitelja i prava ratnih vojnih invalida. Ako pozovemo branitelje i puk, bit će nas sto tisuća. Budite doma, slušajte nas i budite uz nas, a kad vas pozovemo dođite – rekao je Škrtić.

Škrtić je ministra Matića nazvao stand up komičarom:

– Matić me posjetio u bolnici i rekao mi da sam štrajk glađu počeo da bi mu dao potporu. Odbio sam nemoralne ponude na njegov račun – rekao je Škrtić i dodao kako više ne želi vidjeti kap krvi.

Đuro Glogoški je ponovio da hrvatski branitelji ne odustaju od svojih zahtjeva – smjena ministra Matića, zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića. Pozvao je sve stopostotne vojne ratne invalide koji su zvali i žele im se pridružiti da ne dolaze.

– Čuvajte svoje zdravlje, naši su prijatelji prekinuli sa štrajkom, ostanite kod svojih kuća”, rekao je Glogoški duboko potresen pozivima koji stalno stižu. Novinarima je pokazao brojne poruke potpore prosvjedu iz cijele Hrvatske.

Pozvao je sve prisutne da ponovno sutra dođu u 12 sati na otvorenje likovne kolonije kojom su mnogi umjetnici odlučili na svoj način doprinijeti borbi hrvatskih branitelja u obrani svojih prava i časti Domovinskog rata.

(Maxportal)


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

8e2c89cd262a60cc4d44cd7c782d064c1

NOVA TRAGIČNA NESREĆA: U strašnom sudaru kod Svete Nedelje život izgubile dvije osobe

Dvije osobe izgubile su život u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć iza 22 sata …

-->