Naslovna » Hrvatska » Branitelji Slavonije dolaze na Trg bana Jelačića i svi će im se radovati
slavonci na trgu bana jelačića

Branitelji Slavonije dolaze na Trg bana Jelačića i svi će im se radovati

Share Button

UDRUGA branitelja proizvođača “Panonija” organizira izložbeno-prodajnu manifestaciju “Domaće je domaće” od 03.- 06. travnja 2016. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način (“poderane gaće”) kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni.  Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude koju su vam pripremili organizatori.
e95566ab949f58d36365d188886ff11d_view_l[1]

Posjetitelji koji od 3. do 6. travnja od 8-20 sati  dođu na Jelačić plac u Zagrebu moći će uživati u slavonskom čobancu, kotlovini i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije dvije i pol godine udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.Panonija

Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda po kojima je postala prepoznatljiva.

Zagrepčani, dođite i uživajte u mirisima, okusima i zvukovima Slavonije na Trgu bana Josipa Jelačića od 3. do 6. travnja od 8-20 sati !

D. L. Foto:


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

ivan20tepes-eph

TEPEŠ ODUSTAO OD EUROPSKOG PARLAMENTA: Ćorić i društvo bijesni na Plenkovića i Stiera

DONEDAVNI predsjednik HSP AS-a Ivan Tepeš odustao je od funkcije zastupnika u Europskom parlamentu, u …

-->