Naslovna » Vijesti » Brkić je od PPD-a posudio 4,2 mil. kuna, ne zna se kako je novac potrošen, a HDZ ga mora vratiti
brkić vujanovac, spojka

Brkić je od PPD-a posudio 4,2 mil. kuna, ne zna se kako je novac potrošen, a HDZ ga mora vratiti

Share Button

PAVAO VUJANOVAC, vlasnik Prvog plinarskog društva, zatražio je prije nekoliko dana da mu HDZ vrati 4,2 milijuna kuna, piše tjednik Nacional

Taj iznos Vujnovac je posudio HDZ-u na izravnu zamolbu Milijana Brkića, tada glavnog tajnika HDZ-a, koji je nakon odlaska Tomislava Karamarka s mjesta predsjednika te stranke privremeno postao čelni čovjek HDZ-a.

“Brkić je zadužio HDZ za 4,2 milijuna kuna bez odluke i znanja Predsjedništva stranke”, ispričao je izvor blizak vrhu HDZ-a.

Mi smo prije nekoliko dana bili primili informaciju da je riječ o svoti od pet milijuna kuna. Na upit o tom zaduženju u HDZ- u su slijegali ramemima. Nitko ništa nije znao. Umjesto da odgovore na upit počeo je lov na “cinkera” u stanci.

Da je informacija točna, ali da se ne radi o posudbi (kreditu?) od pet nego 4,2 milijuna kuna službeno potvrdio Pavao Vujnovac, vlasnik Prvog plinarskog društva.

“Zadužili su stranku za 4,2 milijuna kuna bez odluke Predsjedništva, a za to je najodgovorniji Brkić koji sad, u vremenu kad novi predsjednik još nije izabran, traži da se smanje ovlasti predsjednika. Neka radije objasni kako je i na što trošio novac. Zbog toga on želi zadržati moć u stranci, misli da time sebe spašava i da može držati stvari pod kontrolom. No ako im Uskok uđe unutra, oni su gotovi. Stanka je bila njihova samoposluga”, izjavio je izvor blizak vrhu HDZ-a, dobro upućen u zbivanja u središnjici stranke.

Vujnovac  novac posudio 2013.  preko tvrtke Gas Trading uz 7,5 posto kamate. Ugovor o pozajmici istekao je 30. lipnja, a nakon toga je HDZ-u poslana obavijest da novac treba vratiti.

D. Lukić/ foto:cropix


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

zorica-greguric-kaznena-prijava-protiv-havc-a

Nova kaznena prijava protiv ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara i još pet osoba

KOORDINACIJA udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata podnijela je novu kaznenu prijavu protiv šest vodećih osoba Hrvatskog …

-->