Naslovna » Vijesti » Brkić napao Radmana: Obećao je ostavku ako se utvrdi sukob interesa. Sud je potvrdio, šta čeka?
brkić, radman spojka

Brkić napao Radmana: Obećao je ostavku ako se utvrdi sukob interesa. Sud je potvrdio, šta čeka?

Share Button

MILIJAN BRKIĆ, glavni tajnik HDZ-a, javno je prozvao Gorana Radmana da je “licemjer riječi “, da mora otići s dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a jer je nekompetentan i jer je prekršio zakon.

Brkić podsjeća na Radmanovo javno obećanje da će  dati ostavku ako se utvrdi da je u sukobu interesa. Povjerenstvo je utvrdilo da je Radman u sukobu interesa, no glavni ravnatelj HRT-a ne da nije podnio ostavku nego se grčevito bori za opstanak na dužnosti šefa nacionalne televizije.

Milijan Brkić piše:

“Kada je vladajući SDP prije gotovo četiri godine predložio Gorana Radmana – posljednjeg predsjednika Saveza socijalističke omladine Jugoslavije i posljednjeg nositelja štafete, za glavnog ravnatelja HRT-a, isti je postavljen na tu funkciju, unatoč činjenici da za to radno mjesto nije imao nikakve profesionalne kvalitete i uvijek je dolazio politički.

Prvi put je to odlučio CK SKJ, a drugi put Josipović pa ga je “preuzeo” Milanović koji ga sada gorljivo brani.

To je odmah potvrdio i sam Radman kada je članovima saborskog Odbora za medije rekao da se njegov program sastoji u vraćanju HRT-a na standarde TV Zagreba iz vremena vladavine njegove Partije u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća. Što je obećao to je i učinio.

Kao u „njegova dobra stara vremena“ ukinuo je, njegovoj partiji “neprimjerene” emisije, smjenio je sve urednike od tehnike do programa i podijelio otkaze nepodobnim novinarima. Kadrovirao je na način da je, ravnajući se valjda po sebi, imenovao nekompetentne osobe za urednike, čak i svoje kumove. Uveo je strahovladu na HRT-u koja njegovom zaslugom danas neodoljivo podsjeća na TV Zagreb, baš kao da mu je ravnatelj Veljko Knežević.

Razlika je jedino u tome što se (informativni) program “pravi” po ukusu Zorana Milanovića, a ne Stanka Stojčevića. Radman je interese „radničke klase“ zamijenio interesima banaka i korporacija, odnosno podredio svom osobnom interesu.

U prvoj godini mandata utvrđeno je da je, osim što je glavni ravnatelj HRT-a, još i direktor „Nautara“, član Nadzornog odbora „Hypo Alpe Adria banke“ i „Atlantic grupe“.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa utvrdilo je kako je u sukobu interesa, što je on u ožujku 2013. negirao tvrdnjom da on kao glavni ravnatelj nije državni dužnosnik te ga štiti Zakon o HRT-u koji je “lex specialis” i dio europske javne stečevine. Rekao je i da će ukoliko se utvrdi da je u sukobu interesa „apsolutno podnijeti ostavku“.

Povjerenstvo je utvrdilo, a Upravni sud u srpnju 2015. potvrdio da je Radman u sukobu interesa, ali on ostavku dao nije. Data riječ mu ne znači ništa, a Upravni sud mu je nevažan u odnosu na „sud njegove Partije“ !

Radman je dopustio ‘službama’ drugih država da instruiraju i upravljaju dijelom zaposlenika i tako uređuju program kroz koji forsiraju političke spinove, podjele u društvu i blate našu zemlju. Javna televizija koju plaćaju svi građani RH trebala bi se prva oduprijeti podjelama u društvu, a ne biti njihov predvodnik.

Sve to, Radmanu nije važno jer njegove ljudske i moralne vrijednosti očito mi, obični mali smrtnici ne razumijemo. Najmanje mu je važna DATA RIJEČ koju je izrekao pred hrvatskom javnosti !!!”

[ GORAN RADMAN -“LICEMJER OD RIJEČI” – MORA OTIĆI JER JE NEKOMPETENTAN I JER JE PREKRŠIO ZAKON ]Kada je vladajući SDP…

Posted by Milijan Brkić on 14. veljače 2016

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

karolina-v-kristo-leljak

Karolina V. Krišto: Bila sam na promociji filma “Huda jama” – 1000 ljudi ostalo je ispred dvorane

PREMIJERA dokumentarnog filma Romana Leljaka „HUDA JAMA, STROGO ČUVANA TAJNA“ je pobudila iznimno zanimanje Zagrepčana. …

-->