Naslovna » Hrvatska » Bujica o zločinu u Vukovaru: „Sreća za Tomislava pa je Srbinu ispao okvir iz pištolja!“
bujica, mišić, culej

Bujica o zločinu u Vukovaru: „Sreća za Tomislava pa je Srbinu ispao okvir iz pištolja!“

Share Button

VUKOVARAC Predrag Mišić, član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, hrvatski branitelj srpskih korijena i bivši logoraš, je na početku Bujice komentirao brutalni napad trojice mladih četnika na 20-godišnjeg Hrvata Tomislava Šandora, koji je teško ozljeđen.

bujica, mišić 2
Predrag Mišić

”Za napad na Tomislava kriv je Milorad Pupovac i njegova politika huškanja i provociranja! Ovo je prešlo svaku mjeru i ne događa se prvi puta. Rade Leskovac je 2004. godine izudarao jednog hrvatskog mladića. Bez posljedica.

Ovo je direktna provedba Pupovčeve huškačke politike. I dok je njega, Stanimirovića, Drakulića i drugih, u Vukovaru neće biti mira. Dokle god ide u Beograd po instrukcije neće biti mira u Hrvatskoj. Vrijeme je da ode s političke scene jer ovo neće dobro završiti!

U Bujici je emitiran prilog „Vukovar – zločin iz mržnje“.

Za Vukovarca Tomislava Šandora ovogodišnje Valentinovo bilo je pogubno. 20-godišnjeg hrvatskog mladića 14. veljače oko 4 sata, u  samome središtu Vukovara – u Županijskoj ulici, tek nekoliko stotina metara od suda i Ureda državne uprave – brutalno su napala trojica srpskih ekstremista.

Prvo su ga verbalno vrijeđali na nacionalnoj osnovi, potom su ga pitali za koga navija i kad je odgovorio da navija za Dinamo – napali su ga metalnim palicama. Snažan mladić nije tako lako pao na zemlju pa je jedan četnik izvadio pištolj i repetirao mu ga nad glavom.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, pukovnik Tomislav Josić dao je izjavu o spornom događaju za Bujicu jer je Državno odvjetništvo sugeriralo Tomislavu Šandoru i njegovim roditeljima da ne istupaju u javnost, vjerojatno kako bi se stvar zataškala. Tomislavovog oca pronašli smo u Vukovaru.

Željko Šandor branio je grad od četnika i jugo-vojske. Bio je u logoru i hrvatski je ratni vojni invalid. Napad na sina, inače odličnog učenika i sjajnog studenta doslovce ga je zgrozio. Pred kameru nije htio zbog zabrane DORH-a i policije, ali nas je uputio da se obratimo Tomislavu Josiću.

bujica, culej
Stiv Culej

Tomislavova majka Danica Šandor je u šoku. Taman kad smo je posjetili oprala je krvavu majicu svog starijeg sina. Dvojica napadača na 20-godišnjeg vukovarskog Hrvata Tomislava Šandora uhićena su isti dan, a jedan je pobjegao.

U međuvremenu i on je uhićen. Sva trojica su sa Sajmišta, a njihovi su roditelji bliski Pupovčevom SDSS-u. Mladi vukovarski Srbi često odlaze na nogometne utakmice u Beograd i članovi su najradikalnijih političkih grupacija u Srbiji. Policija ih je do sada tek rijetko i samo prekršajno kažnjavala, a njihovi zločini iz mržnje prema Hrvatima nikada nisu dobivali ozbiljniji pravosudni epilog.

TOMISLAV JOSIĆ:  Da mu nije ispao spremnik iz pištolja, srpski ekstremist bi možda i ubio Tomislava Šandora! Takve stvari pokušavaju se zataškati jer u policiji još uvijek prevladavaju oni koji su se pobunili protiv Hrvatske! Mediji su i ovaj događaj pokušali iskriviti i ne daju mu pažnju kakva bi bila da je situacija obrnuta! Ovo nije prvi napad na obitelj Šandor, a slični incidenti u posljednje se vrijeme sve češće događaju…

Ako je zapovjednik policijske stanice Srbin, bivši pripadnik milicije SAO Krajine, ako su njegovi podređeni iste nacionalnosti i ako oni određuju patrole po Dunavu, što mislite, rade li oni poslove u interesu Hrvatske ili možda nešto švercaju?! Kako to da nikada nije bilo pretresa kuća u selima u kojima žive Srbi, a svi znamo da poslije rata nisu vratili oružje… Iz čega pucaju?! Zašto nas onda čudi kada napadaju hrvatsku djecu na ulici i pokušavaju ih ubiti – rekao je u Bujici saborski zastupnik HDZ-a i veteran specijalne policije Stevo Culej – Stiv.

Predrag Mišić je komentirao i Pupovčeve izjave o tome kako mu prijete i pljuju ga na cesti: – To je njegova pljuvačka, koja mu se nakon svega vratila kao bumerang!

CULEJ: – Ne čudi me što se u Vukovaru ponovo događaju incidenti slični onima koji su i doveli do rata. Pa pogledajte samo tko su uzori tim srpskim mladićima koji su napali svog hrvatskog vršnjaka… U Hrvatskoj pored spomenika 12 poginulih redarstvenika, postoji i spomenik onog tko ih je ubio! U Borovu selu još uvijek stoji mauzolej Vukašina Šoškočanina! Taj zločinac i krvnik je junak tim mladićima.

MIŠIĆ: – Oni koji nisu željeli da Hrvatska bude slobodna, u njoj se ne mogu osjećati dobro.  Pojavljuju se neki novi Pupovci. Osjete da bi on mogao nestati pa se pojavljuju kao „mirotvorci“, ali nisu, isto su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku!

U Bujicu se telefonom javio i Vladimir Terešak, odvjetnik Stiva Culeja, kojem će u petak u Hrvatskom državnom saboru skidati imunitet zbog postupka koji se protiv njega vodi u Vukovaru. Culej je optužen za organiziranje prosvjeda protiv uvođenja ćirilice i tobožnje nasilno skidanje ploča s agresorskim pismom. Terešak je za ovaj presedan optužio Državno odvjetništvo i kadrove Mladena Bajića, za čijeg je mandata i počeo progon vukovarskih branitelja.

Kamere Bujice jedine su bile na Prekršajnom sudu u Zagrebu, gdje je jutros održano ročište zbog policijske prijave protiv Josipa Klemma i Đure Glogoškog. Dvojicu braniteljskih lidera počala je progoniti milicija Ostoje Rankovića, a na prijavi kako se čini – ustraje i Mostov ministar Vlaho Orepić. Traže se najstrože kazne zbog prosvjedne šetnje pred Milanovićevim stanom u Krajiškoj ulici u Zagrebu, prošle godine.

Za Klemma i Glogoškog na snagu bi mogla stupiti zabrana pristupa na 100 metara od Milanovićeva stana! Klemm je za Bujicu izjavio da je to smiješno i da je pravo na prosvjed ustavna kategorija, a Glogoški je izjavio: – Cijela optužba mogla bi im pasti u vodu jer Milanović možda više i ne živi u Krajiškoj ulici!

Voditelj Bujice prihvatio je šalu i pitao Culeja što misli o Milanovićevoj šljivi. Ona sigurno nije nastala na skijanju, Milanović bi nam morao reći je li to od žene ili nekog trećeg, ipak je on još uvijek štićena osoba i bivši premijer i nije dobro da ga netko tako odalami – rekao je Culej, a voditelj dodao kako bi sada najradije progovorio o nekim Milanovićevim aktivnostima u vladinom zrakoplovu, ali nije pristojno jer to ne smiju slušati mlađi od 18 i o tome bi trebalo raditi emisije nakon ponoći…

Bujica je prikazala i masni račun iz zagrebačkog restorana Baltazar, u kojem su Peđa Matić – Fred i Bojan Glavašević, zajedno s nekim Norvežanima, pojeli i popili čak 11.000 kuna! Počastili su se pod stavkom „skrb za branitelje“, a u reprezentaciju su ušle i butelje od 450 kuna, kao i ekskluzivni riblji meni od 440 kuna po osobi.

MIŠIĆ: – U Vukovarskoj pučkoj kuhinji hrani se, zahvaljujući Caritasu i Gradu, više od 500 ljudi; Freda i Glavaševića može biti sram jer mnogi njihovi bivši sugrađani u Gradu heroju stvarno nemaju što jesti!

CULEJ: – To vam je tako kada opančari preko noći uskoče u fine gradske cipele!

U emisiji komentiralo se i Glavaševićevo putovanje u Norvešku na račun poreznih obveznika, teško više od 70.000 kuna, kao i laptop koji je kupio na račun Ministarstva branitelja za 16.000 kuna…

Na pitanje tko će biti novi ministar branitelja, Culej nije htio izravno odgovoriti, ali je potvrdio da je riječ o visokom časniku Hrvatske vojske iz Slavonije. Ime se već zna i biti će objavljeno uskoro.

V. Bujanec/Foto:Screenshot

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

vrsi

UHVAĆENI NA DJELU: Komunalnim autom 30-ak općinara u berbu maslina lokalnom moćniku

Nedavno osnovana stranka MODES sa sjedištem u Zadru, koju je formiralo više stotina bivših članova …

-->