Naslovna » EKO, EKO » EKO, EKO » ČETNICI U DONJECKU: Srpski dobrovoljci žele obnovu Slavjano-Serbije u Ukrajini
četnici u ukrajini

ČETNICI U DONJECKU: Srpski dobrovoljci žele obnovu Slavjano-Serbije u Ukrajini

Share Button
Piše Petar Bukovac

Ruska agencija RIA opširno je danas izvijestila o sudjelovanju dobrovoljaca iz Srbije u borbama na strani proruskih snaga u Donjecku, protiv ukrajinske vojske, čiji su napad odbili tijekom prošle noći.

Prema izvještajima s terena, srpski dobrovoljci uništili su dva ukrajinska tenka, kao i jednu samohotku i top, a tijekom borbe dvojica Srba lakše su ranjeni i poslije pružene pomoći vratili su se u odred.

Dobrovoljci, čiji broj nije objavljen pripadaju bataljunu “Jovan Šević” pod komandom Bratislava Živkovića, a u Ukrajini se ta postrojba nalazi od svibnja, najprije su bili u Slavjanskom, a sada su u Donjecku, navodi ruska agencija.

Navodno je zapovjednik proruskih snaga u Donjecku Igor Strelkov upoznao srpske dobrovoljce još dok su zajedno ratovali u Bosni i Hercegovini (1992-1995).

Bataljun srpskih dobrovoljaca imenovan je u čast Jovana Ševića, vođe srpskog konjičkog puka, koji se 1751. godine zakleo na vjernost Ruskoj imperiji i uspostavio autonomnu pokrajinu Slavjano-Serbiju na teritoriju današnjeg Luganska i Donjecka.

 

 

 

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

pogon-te-to-zagreb

Raspisan natječaj za umjetničko-likovno rješenje za akumulator topline Termoelektrane Zagreb

S CILJEM davanja vizualnog identiteta novoizgrađenom akumulatoru topline u Termoelektrani-toplani Zagreb (TE-TO Zagreb) Društvo arhitekata …

-->