Naslovna » Zagreb » Đakovačko – osječki nadbiskup Hranić zahvalio gradonačelniku Bandiću
slavonski biskupi

Đakovačko – osječki nadbiskup Hranić zahvalio gradonačelniku Bandiću

Share Button

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se u gradskoj palači s Dverce đakovačko – osječkim nadbiskupom mons. Đurom Hranićem. U srdačnome razgovoru nadbiskup Hranić zahvalio je gradonačelniku na velikome srcu koje je pokazao Grad Zagreb u vrijeme katastrofalnih svibanjskih poplava koje su zadesile Slavoniju.

Vaša pomoć i dolasci u poplavljena područja puno su nam značili, rekao je mons. Hranić koji je i sam sudjelovao u akcijama spašavanja životinjskog blaga u Rajevu Selu, zahvalivši na solidarnosti i humanosti Grada Zagreba i samih Zagrepčana. Također, nadbiskup je gradonačelniku prenio pozdrave svog prethodnika, mons. Marina Srakića, nadbiskupa đakovačko – osječkog u miru, i zahvalu na sudjelovanju u projektu uvođenja grijanja u đakovačku Katedralu 2009. godine.

Između ostaloga, na sastanku je bilo riječi i o Caritasovom lipanjskom projektu Spremni za dobro! koji je podržao i Grad Zagreb, zatim o obilježavanju 200. obljetnice rođenja Josipa Jurja Strossmayera u veljači naredne godine, kao i o mogućem humanitarnome koncertu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, kojim bi se, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, prikupila sredstva za obnovu Katedrale Sv. Petra u Đakovu, neoromaničkog spomenika kulture.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

pogon-te-to-zagreb

Raspisan natječaj za umjetničko-likovno rješenje za akumulator topline Termoelektrane Zagreb

S CILJEM davanja vizualnog identiteta novoizgrađenom akumulatoru topline u Termoelektrani-toplani Zagreb (TE-TO Zagreb) Društvo arhitekata …

-->