Naslovna » Premium sadržaj » DANIEL SRB: Nakon Šešeljevih izjava Hrvatska mora utvrditi svoje istočne granice
daniel srb

DANIEL SRB: Nakon Šešeljevih izjava Hrvatska mora utvrditi svoje istočne granice

Share Button

Nakon suludih i ratnohuškačkih izjava ne osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja koji danas u svojim izjavama navodi da “on i njegova Srpska radikalna stranka nikada se neće odreći ni jednog pedlja srpske države i učinit će sve da Republika Srpska Krajina i srpski Vukovar ponovo budu u sastavu Velike Srbije” kao nasušna potreba nameće se pitanje redefiniranja odnosa između Hrvatske i Srbije.
Do ovog trenutka nismo vidjeli nijednu reakciju iz Srbije koja je osudila ovo i ovakvo ponašanje i to nas jako zabrinjava.
Djelimično je to posljedica nikakve ili mlake reakcije hrvatskih tijela vlasti prije svega ministarstva vanjskih poslova koje je olako shvatilo problem na koji je HSP upozoravao kada se pojavila mogućnost da ratni zločinac Vojislav Šešelj bude pušten na slobodu.

Zabrinuti smo zbog mogućeg radikaliziranja situacije u susjedstvu koje bi moglo dovesti do destabilizacije u BiH a i u Hrvatskoj.
Hrvatska mora biti spremna na ovakve scenarije i zato Hrvatska stranka prava traži jačanje vojno-sigurnosnih snaga koje će biti spremne odgovoriti na svaki pokušaj ugroze.
Tražimo utvrđivanje istočnih granica Republike Hrvatske koje će u velikosrpskom scenariju biti prve na udaru, a time i hrvatski grad heroj Vukovar kojeg neki na istoku ne mogu zaboraviti.

Polazeći od rečenog tražimo od Vlade RH redefiniranje prijedloga proračuna za 2015. godinu koji smanjuje sredstva za obranu i apsolutno povećanje sredstava za Ministarstvo obrane kako bi bilo sposobno odgovoriti na svaku moguću ugrozu.

Nadalje Vlada RH mora uputiti službenu notu srbijanskim vlastima i tražiti uhićenje ratnog zločinca za kojeg je i u Hrvatskoj podignuto nekoliko optužnica, a ako isto nisu u stanju učiniti Hrvatska mora blokirati predpristuipne pregovore Srbije oko ulaska u EU.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

bermudski-trokut

Znanstvenici tvrde da su konačno riješili tajnu Bermudskog trokuta

MORSKI trokut između Bermuda, Floride i otoka Portorika u Atlantskom oceanu površine oko 1.140 kvadratnih …

-->