Naslovna » Naslovna » Đapić odustao od kandidature, podržao Kolindu i najavio osnivanje stranke DESNO
Anto-Đapić-660x330

Đapić odustao od kandidature, podržao Kolindu i najavio osnivanje stranke DESNO

Share Button

ANTE Đapić odustao je od kandidature  za predsjednika Republike i dao podršku Kolindi Grabar-Kitarović. Kaže da je, ako mu je vjerovati, ispunio sve pravno proceduralne pretpostavke za pravovaljanu kandidaturu, što podrazumijeva da je prikupio najmanje deset tisuća potpisa za kandidaturu.

„Kroz pretkampanju koja je vođena procijenio sam kako objektivno u ovom trenutku nemam izgledne šanse za polučiti rezultat koji bi opravdao moje sudjelovanje na ovim izborima“, kaže Đapić napominjući kako bi – ako bi ostao u utrci – dodatno produbio razlike i probleme na hrvatskoj desnici, odnosno „dodatno zbunio birače desno od centra koji žele promjenu na mjestu institucije Predsjednika Republike Hrvatske“.

Žali se kako upravo u tom političkom spektru kampanja posljednjih dana izlazi iz okvira fair-playa, a to je oblik političke borbe kojim se ne želi služiti.

„Smatram kako je Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) politička stranka u nastajanju sa željom da se obnovi i preporodi hrvatska desnica, te sam procijenio kako prvi veliki politički izazov naše stranke ne smije biti svađa na desnici i praktički međusobne eliminacije prilika kako bi došlo do promjene na čelnom mjestu Republike Hrvatske“, objašnjava Đapić. Taj njegov savez potporu će dati HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, jer drugi kandidat desnice dr. Milan Kujundžić zagovara regionalizaciju Hrvatske, što je za Đapića neprihvatljivo.

Đapić kaže da je Kolinda Grabar Kitarović prihvatila dvije točke koje on zastupao: obvezala se da će izbaviti hrvatskoj branitelja Velimira Marića iz srbijanskog zatvora te da će u slučajevima humanog i zdravstvenog razloga koristiti ovlasti predsjednika kako bi pomilovala osuđene hrvatske branitelje za kaznena djela počinjena u Domovinskome ratu.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->