Naslovna » Sport » DIJAMANTNA LIGA: Vlašić prva, Šimić treća u Glasgowu
blanka-vlasic0712[1]

DIJAMANTNA LIGA: Vlašić prva, Šimić treća u Glasgowu

Share Button

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić pobjednica je mitinga Dijamantne lige u Glasgowu s preskočenih 1.96 metara, a time je stigla do druge pobjede zaredom u ovom natjecanju, bila je najbolja i u Parizu prije tjedan dana, te se sa 10 bodova izdvojila na vrhu redoslijeda visašica. Druga naša predstavnica Ana Šimić je sa 1.93m zauzela treće mjesto.

Vlašić je do 1.93m sve visine preskakala iz prvog pokušaja, kao i Amerikanka Inika McPherson, dok je Šimić 1.93m preskočila iz trećeg pokušaja. Letvicu na visini 1.96m Šimić i McPherson su tri puta rušile, te je na zaletištu ostala samo Vlašić koja je u svom trećem pokušaju uspjela ostvariti novu pobjedu u Dijamantnoj ligi, svoju 14. u karijeri.

Po osiguranju pobjede Vlašić je podigla letvicu na 2.01m čime bi izjednačila najbolji rezultat u svijetu ove sezone Ane Čičerove, ali nije bila uspješna.

Nakon pet natjecanja visašica ove sezone u Dijamantnoj ligi vodi Vlašić sa 10 bodova, druga je Šimić sa sedam, dok je treća Ruskinja Marija Kučina sa šest.

REZULTATI:

vis:

1. BLANKA VLAŠIĆ (HRV) 1.96m
2. Inika McPherson (SAD) 1.93
3. ANA ŠIMIĆ (HRV) 1.93

REDOSLIJED U DIJAMANTNOJ LIGI:

1. BLANKA VLAŠIĆ (HRV) 10
2. ANA ŠIMIĆ (HRV) 7
3. Marija Kučina (Rus) 6


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

334950871

VIDEO Luda večer u Ligi prvaka: Barca uništila City, golijade Bayerna i Arsenala, drama u Napulju

BILA je to luda večer u Ligi prvaka, jer je u utakmicama trećeg kola u …

-->