Naslovna » Naslovna » Dr. Milardović pisao Milanoviću: ‘Diskriminirate 63.000 građana koji su otplatili kredit u francima’
anđelko milardović

Dr. Milardović pisao Milanoviću: ‘Diskriminirate 63.000 građana koji su otplatili kredit u francima’

Share Button

Predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću obratio se politolog  dr. Anđelko Milardović vezano za probleme oko švicarskog franka i konverzije kredita u euro.

U otvorenom pismu Milardović, koji je i sam nekoć imao kredit u švicarskim francima, kaže da je konverzija kredita u francima  u eure načelno dobra ideja, no premijera upozorava da diskriminira one koji su kredit već vratili.

“Prijedlog ne uključuje oko 63.000 građana koji su vratili kredit u švicarcima. Bude li zakon izostavio ovu društvenu grupu, zakon će biti diskriminacijski, a Vaš prijedlog parcijalan. Od Vlade lijevoga centra ne očekujem diskriminaciju već djelovanje u skladu Ustava RH. Integralno rješenje podrazumijeva uključivanje u zakon 63.000 građana koji su uredno vratili kredit u švicarcima. Budete li išli u tom pravcu, potencijalno možete biti bogatiji za broj glasova vraćenih kredita. Ne budete li išli u tom pravcu proizvest ćete diskriminacijski zakon koji isključuje jednu društvenu grupu, čiji sam član, koji je vratio kredit prije vremena”, napisao je u otvorenom pismu politolog i bloger Anđelko Milardović.

Milardović naglašava da se za otvoreno pismo premijeru odlučio zbog želje da se usvoji zakon koji će predstavljati cjelovito riješenje koje će uključiti i “sve nas koji smo izašli iz ropstva franačkog carstva”.

“Vi ste sada na potezu. U očekivanju integralnog zakonskog rješenja – kontra sili, kontra mraku”, zaključuje u otvorenom pismo dr. Milardović.

Autor: D. L./Foto:Dalmatinskiportal

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

goran-maric-andre-jplenkovic

PREOKRET: Goran Marić ostaje u Vladi! Dobit će Ministarstvo državne imovine

GORAN MARIĆ ostaje u Vladi, potvrđeno je službeno iz Banskih dvora. U Vladi tvrde da nije …

-->