Naslovna » Hrvatska » Dr. Nenad Horvat: Prijetili su mi smrću jer sam vrijeđao ratne invalide i branitelje
dr. horvat

Dr. Nenad Horvat: Prijetili su mi smrću jer sam vrijeđao ratne invalide i branitelje

Share Button

BRANITELJI: Nije mu ovo prvi put da na taj način komentira branitelje i ratne vojne invalide. Dulje vrijeme objavljuje takve i slične komentare, a ovaj posljednji bio je samo kap koja je prelila čašu

Dr. Nenad Horvat zbog uvreda na račun branitelja i crkve na Facebook profilu razriješen je dužnost voditelja odsjeka za psihijatriju Opće bolnice Varaždin. Horvat je 12. prosinca na Facebooku objavio poveznicu na tekst pod naslovom “Zbog prosvjeda branitelja blokiran promet” uz komentar: “Domoljublje na četiri kotača… s pogonom na klerofašizam”.

U Drugom postu, uz milenijsku fotografiju branitelja pred katedralom, dr. Horvat je dodao: “Neka nama naše sramote…  neka!. A najdraže mi je kad se sramota skupi pred katedralom pa napravi veeeeliki crni križ!”horvat jede

Nakon smjene ispričao se braniteljima, ali i relativizirao svoje postupke:

“Sve ovo za mene je dramatično iskustvo koje još intenzivno traje. Dakako da žalim zbog svoje objave na Facebooku jer sam njome nanio štetu i sebi, i svojoj obitelji, i svojim kolegama na poslu, i svom poslodavcu. Zbog toga sam se svima i ispričao”, prenosi Jutarnji list.

“Kad je riječ o mojim komentarima, recentni događaji su me povukli za jezik, prsti su neoprezno tipkali po tipkovnici, pri čemu je glava smetnula s uma da se u Hrvatskoj danas neke stvari ne smiju problematizirati, a još manje ironizirati. Tu sam lekciju poprilično skupo platio, no ne bježim od svoje odgovornosti – ističe sad već bivši voditelj Odsjeka za psihijatriju Opće bolnice Varaždin Nenad Horvat, koji je bio prisiljen podnijeti ostavku nakon što su u javnost dospjeli njegovi komentari izrečeni na Facebooku vezani uz hrvatske branitelje i njihov prosvjed u Zagrebu.”

Poruke podrške

– Nisam bio prisiljen odstupiti, odstupio sam zato što smatram da je to odgovorno prema mom poslodavcu iako je ono što sam objavio na Facebooku pisao Neno Horvat, osoba koja jest psihijatar, ali kojemu to nipošto nije najvažnija odrednica identiteta – kaže Horvat. Ističe da je u zadnjih nekoliko dana dobio više prijetnji, ali i poruke solidarnosti i podrške.

– Zbog svojih stavova dobio sam više desetaka prijetnji, od kojih je najmanje desetak prijetnji smrću. Prijetnje dolaze i mojoj supruzi jer sam zatvorio svoj profil na Facebooku. Policiju, međutim, nisam kontaktirao. Jer istovremeno mi dolaze i poruke solidarnosti, potpore i podrške, a čujem da je osnovana i Facebook grupa na tu temu. Podrške dolaze i iz Kanade i Australije. U ovim mučnim trenucima to mi mnogo znači i ovim putem svima od srca zahvaljujem – ističe Horvat.nenad_horvat_josipovic11[1]

Naglašava da njegovi privatni stavovi nikada nisu utjecali na njegov posao pa tako neće ni sada.

– Ja sam liječnik i liječim bolesne ljude, bez obzira na to jesu li muško ili žensko, gej ili strejt, bijeli, crni ili žuti, Hrvati, Srbi ili Iračani i jesu li branitelji ili oficiri JNA. To me kao liječnika ne zanima niti me smije zanimati. Imao sam stotine pacijenata koji su ili hrvatski branitelji ili nositelji ratnog vojnog invaliditeta. Nikada nitko zbog toga nije u mojoj ordinaciji bio tretiran ni mrvicu drugačije od bilo koga drugog. Svi koji me iole poznaju potvrdit će da sam ljuti protivnik bilo kakve diskriminacije, kako pozitivne tako i negativne – kaže dr. Nenad Horvat.

OBOLJELI OD PTSP-a: ‘To što je napisao govor je mržnje’

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Varaždinske županije Željko Trtinjak potvrdio je da je Horvat kao psihijatar dobro radio svoj posao. Naglasio je da su i on i članovi njegove udruge ogorčeni Horvatovim objavama na Facebooku koje spadaju u kategoriju govora mržnje.

– Kao psihijatar Horvat je dobro obavljao svoj posao. Članovi udruge koji su kod njega bili na tretmanima nisu se žalili na to kako radi svoj posao i u tom smislu s njim nije bilo nikakvih problema. Tim više jednostavno ne možemo shvatiti sve ono što je pisao na Facebooku. Nije mu to prvi put da na taj način komentira branitelje i ratne vojne invalide jer već dulje vrijeme objavljuje takve i slične komentare, a ovaj posljednji bio je samo kap koja je prelila čašu – ističe Trtinjak.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->