Naslovna » Naslovna » Dr. Slaven Letica: Deset razlog zbog kojih Kolinda vjerojatno neće pobijediti
kolinda

Dr. Slaven Letica: Deset razlog zbog kojih Kolinda vjerojatno neće pobijediti

Share Button

Zamoljen da za portal Politika plus komentira namjeru Kolinde Grabar Kitarović  da “rehabilitira generale” dr. Slaven Letica je razmišljanje na tu temu sažeo u jednu efektnu i jasnu rečenicu: “Oslobađajuća presuda Haškoga suda u procesu protiv Gotovine, Markača i Čermaka i svih drugih „znanih i neznanih“, a to znači i dr. Franje Tuđmana i RH, ISTINSKA JE I PRAVA REHABILITACIJA generala i ISTINSKA i PRAVA „presuda“ protiv Stipe Mesića koji je imao položaj i ulogu doušnika i svjedoka-pokajnika TUŽITELJSTVA Haškoga suda.”

Uz  tu efektnu misao o rehabilitaciiji generala dr. Letica naveo i je deset razlog zbog kojih vjeruje da kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović vjrojatno neće pobijediti na predsjedničkim izborima:

Prvo: Izuzetno kratka predsjednička kampanja daje ogromnu prednost postojećem predsjedniku za reizbor! Radi se zapravo o legalnoj diskriminaciji izazivača, ali tako stoje stvari.

Drugo: ključni tvorci javnog mnijenja, glavni mediji (HRT, EPH i Styrija, Novi list, Index.hr, T-portal itd.) i stavotvoritelji otvoreno su na strani Josipovića i neprijateljski se postavili prema Kolindu Grabar Kitarović; tako će biti do kraja kampanje.

Treće: kako Tomo Karamarko i dalje javno iznosi stavove o Josipoviću, u javnosti ostavlja dojam kako Kolinda Grabar Kitarović nije STVARNA kandidatkinja, već na-neki-način „Tomina kandidatkinja“. Kako je on, uz Zorana Milanovića (koji je svjestan vlastite nepopularnosti, pa se Josipoviću ne pojavljuje u blizini) daleko najnepopularniji političar, to predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a silno šteti.

Četvrto: Dok Josipović pokušava osvojiti potencijalne biračeKolinda Grabar Kitarović (žene, branitelje, mlade, znanstvenike, liječnike, popove, biskupe, čak i Hercegovce), ostaje dojam daKolinda Grabar Kitarović nema pragmatičnu strategiju za ulazak u „njegovo“ – liberalno, ljevičarsko, antifašističko, mlado, žensko/feminističko – biračko tijelo.

Peto: Nakon uspješne prevare s „Novom pravednošću“, Josipovićevi su stratezi osmislili „Novi Ustav“ kao način zavođenja i prevare birača. Ne vidi se neka jednostavna ideja-poruka na kojoj će počivati kampanja Kolinde Grabar Kitarović .

Šesto: HDZ-ovo pokretanje tema kao što su LUSTRACIJA i TITO može mobilizirati potencijalne birače stranke, ali predsjedničkoj kandidatkinji te stranke samo šteti, jer se nitko ne želi baviti poviješću kad nema budućnosti.

Sedmo: Čisto vizualno promatrano, Kolindi Grabar Kitarovićnedostaje „novih faca“ u okruženju. Nedostaje joj učinak koji je Bandić na izborima za gradonačelnika postigao sa svojim „amazonkama“, uspješnim profesionalnim ženama, koje su bitno pridonijele njegovoj pobjedi.

Osmo: Za pobjedu na izborima Kolindi Grabar Kitarović nikako nije smjela Josipoviću prepustiti antifašiste i antifašizam. Morala je napraviti jasnu, svakom shvatljivu razliku između antifašista i antifašizma i komunističkog režima i njegovih zločina, ali i jasno osuditi ustaške i četničke zločine.

Deveto: Kolinda Grabar Kitarović nije pronašla način da javnosti pokaže i dokaže kako su korupcijske afere koje se vezuju uz Josipovića – ZAMP, donacija od 200.000 kuna Roberta Ježića itd. – znatno ozbiljnije od onih koje se njoj stavljaju na teret: čuvanje „odstupnice“ u NATO-u.

Deseto: Medijska potpora koju Kolinda Grabar Kitarović dobiva od različitih uredništava, nevladinih udruga i pojedinaca (dnevno.hr, direktno.hr, Hrvatski nacionalni etički sud, Zdravko Tomac, Josip Jurčević itd.) dovodi do radikalne polarizacije biračkog tijela na „crvene“ i „plave“ koja više koristi Josipoviću nego Kolindi Grabar Kitarović.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hercegovaski_franjevci-molitva

MARKO LJUBIĆ: Huda jama nad Hrvatskom – gradimo li kuću na pijesku ili na stijeni

KOMEMORACIJA i pokop žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata u Mariboru, milijunima Hrvata, bez …

-->