Naslovna » Vijesti » DRAGO LOVRIĆ: Odlazak načelnika koji je osnivao SK Pokret za Jugoslaviju – dokumenti
drago lovrić

DRAGO LOVRIĆ: Odlazak načelnika koji je osnivao SK Pokret za Jugoslaviju – dokumenti

Share Button

DRAGO LOVRIĆ odlazi s mjesta načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske. I  časnici i vojnici i djelatnici Ministarstva obrane imaju razloga slaviti.

Dragi Lovriću trebalo bi oduzeti pet činova jer ih je nezakonito dobio. Načelnik GS OS RH bio je prva osoba koju je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon izbora trebala smijeniti. No, slučaj sa smjenom šefa SOA-e Dragana Lozančića pokazuje da je bilo mudrije sačekati da sam otpadne nego ga rezati.

Lovrić nije trebao biti ni izabran za načelnika Glavnog stožera. Već smo rekli da je protuzakonito, zahvaljujući Mesiću, Josipoviću i Kotromanoviću, dobio pet činova. Osoba je bez integriteta, čovjek zvan Kameleon, a privatno velika kukavica. Svi njegovi suradnici znaju za slučaj s Generalom Mirkom Norcem i zalijevanjem pivom da bi imao zaprljanu odoru i imao razloga s bojišnice pobjeći u Zagreb.

Otkako je ukupan pivom prešlo mu u naviku više se brinuti o frizuri i boji kose nego o stanju Hrvatske vojske i borbenoj moći zemlje. Dvaput mjesečno ide na bojanje kose.

VEZANI SADRŽAJ:

Uspjeh svakog zapovjednika, političara, direktora, poslovođe, može se procijeniti usporedbom stanja na početku i na kraju mandata. Lovrić je zapovjedništvo Hrvatskom vojskom preuzeo kad je HV bila u solidinom stanju, a ostavlja je demoralizirianu i devastiranu, vojnike koji su više gladni nego žedni, s raskopanom tehnikom i zrakoplovima koji ne mogu poletjeti.

Dok je Lovrić vodio Glavni stožer mnogi časnici i vojnici znali su reći “Da nas danas netko napadne prvo bi trebalo pohapsiti pola Glavnog stožera, pa se onda ići braniti”

Među mnoštvom razloga zbog koji ni slučajno nije smio biti izabran, za oproštajni tekst od časničke karijere Drage Lovrića (na njemu je vrijedna poštovanja samo časnička odora) spomenut ćemo dva.

Prvi, od Hrvatske vojske napravio je JNA sustav u kojem je Ministarstvo obrane podredio Glavnom stožeru. Odnos kakav je primjeren samo komunističkim zemljama i koji je bio temeljni razlog sukoba ratnog ministra Gojka Šuška i tadašnjeg vojnog vrha koji je predstavljao general Anton Tus i oficiri pridošli iz JNA.

Drugi, naizgled prozaičan, ali vrlo važan razlog: Drago Lovrić bio je jedan od osnivača SK pokreta za Jugoslaviju, političko-vojne organizacije koju je osnovao KOS JNA, jedna od glavnih poluga agresije na Hrvatsku.

Maxportal je u posjedu dokumentacije iz vremena formiranja te političko-obavještajne (čak terorističke) organizacije u kojoj je Drago Lovrić igrao značajnu ulogu.

drago lovrić, smoković 1

lovrić smoković 2

Na kraju još jedan krimen Drage Lovrića. U Ministarstvu obrane zaposlenicima je blokirao mogućnost čitanja Maxporatala.

Nije baš talentiran. Prezire nas, a radi nam reklamu.

P.S. Oduvijek sam odokativno razmišljao kojim bojama Drago Lovrić postiže tu nijansu kose boje svijetle čokolade? Pošto nisam kolorist, to je ipak zahtjevna tehnika, savjetovao sam se sa stručnjacima koji su mi objasnili da miješa npr. KENUE 5 i 7 da bi dobio taj prirodni zlaćani odsjaj. Da stavi KENUE 4 izgledao bi kao Otto Barić a to bi bilo pretamno za njegov ten.

Sve pohvale njegovoj frizerki koloristici na boji kose ujednačenoj s njegovom puti.

Marko Marković/Maxportal/Foto:PXL

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->