Naslovna » Kultura » FESTIVAL MIROSLAVA KRLEŽE U NSK izložena zbirka Prvog svjetskog rata
y365273281371074[1]

FESTIVAL MIROSLAVA KRLEŽE U NSK izložena zbirka Prvog svjetskog rata

Share Button

U Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže te na drugim mjestima u Zagrebu u razdoblju od 2.-7. srpnja održava se Festival Miroslav Krleža koji je ove godine posvećen obilježavanju stote godišnjice od početka Prvog svjetskog rata. U obilježavanje se priključila i Nacionalna sveučilišna knjižnica u Zagrebu priredivši izložbu “Prvi svjetski rat u zbirkama NSK: slikom i rječju”.

– Dakle, mi kao institucija smo izložili samo dio blaga koji posjedujemo u svojoj zbirci, ovo je samo uzak izbor, a ono što zapravo čuvamo je puno  sveobuhvatnije tako da sve koje zanima predlažem da dođu i da pogledaju – izjavila je Dunja Seiter Šverko, ravnateljica NSK.

U prostoru NSK također je održano i predavanje na kojem su gostovali akademik Krešimir Nemec te doktori znanosti Zvonko Maković i Tvrtko Jakovina.y365273281371074[1]

– Sretan sam da se Hrvatska po različitim institucijama uključila u proslavu Prvog svjetskog rata. To je rat koji je ostavio jako velik trag u povijesti, njegove glavne točke su još uvijek aktualne,a uzrok rata je i vezan za blizinu Republike Hrvatske tako da mislim da je ova tema trebala biti obrađena i prije, stoga mi je jako drago da smo konačno uspjeli to realizirati-rekao je dr. Tvrtko Jakovina.

Izložba u NSK moći će se pogledati u razdoblju od 4. do 31. srpnja.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hotel-sunja

Filmski četvrtak u Hrvatskom državnom arhivu: Ratni filmovi “Hotel Sunja” i “Bića sa slika”

Branitelji: vrijeme za rat, vrijeme za mir U sklopu Filmskog četvrtkaU Hrvatskome državnom arhivu, Marulićev trg 21, …

-->