Naslovna » Naslovna » France Presse: Islamisti tvrde da su pogubili Tomislava Salopeka
salopek, tri fotke

France Presse: Islamisti tvrde da su pogubili Tomislava Salopeka

Share Button

Tužne vijesti uvijek su točne!Teroristi takozvane Islamske države pogubili su Tomislava Salopeka, javljaju strane agencije. Iz Ministarstva vanjskih poslova HRT-u su izjavili kako još uvijek nemaju službenu potvrdu te informacije.

Naoružana skupina 22. srpnja zaustavila je automobil blizu Kaira u Egiptu, izvukla vozača i otela Tomislava Salopeka  Teroristi su 5. kolovoza objavili video u kojem je dan rok od 48 sati za oslobađanje muslimanskih zatvorenica iz egipatskog zatvora.

Rok je istekao, a hrvatska i strana diplomacija pokušavali su osloboditi otetog hrvatskog državljanina u Egiptu. Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić zbog toga je putovala u Egipat, a predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović je telefonom je razgovarala egipatskim predsjednikom. I premijer Zoran Milanović je rekao kako čine diskretno sve što mogu.

Nažalost, teroristi nisu popustili u svojim zahtjevima.

Ovo je prva otmica nekog hrvatskog državljanina u stranoj zemlji. Salopek je radio je za francusku geofizičku kompaniju, a prije Egipta radio je na projektima i u Siriji, Libiji, Maroku, Iraku, Kurdistanu te Češkoj.

Analitičari procjenjuju kako je zbog toga i postao žrtva jer odgovara profilu zarobljenika koje su i prije zarobljavali pripadnici tzv. Islamske države.

Iako su se na društvenim mrežama pojavile snimke zločina iz pijeteta prema žrtvi i njegovoj obitelji nećemo objaviti fotografije i video.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas će se u 17 sati obratiti javnosti na izvanrednoj novinskoj konferenciji.

MP/foto:facebook

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->