Naslovna » Naslovna » Gdje su rođeni mladi Vatreni: Dva iz Splita, dva iz Varaždina, četiri porijeklom Hercegovci …
vatreni- 17.  660x330

Gdje su rođeni mladi Vatreni: Dva iz Splita, dva iz Varaždina, četiri porijeklom Hercegovci …

Share Button

NA Facebook stranici HNS-a objavljena je karta Hrvatske sa slikama nogometnih reprezentativaca do 17 godina uz koje je navedeno mjesto rođenja.

“Od Slavonije do Dalmacije, od Istre do doline Neretve, od sjevera do juga i od istoka do zapada – naši U-17 reprezentativci rođeni su diljem Lijepe naše, a neki i izvan nje. I pokazali su kako se dobro zajedno bore za Hrvatsku! Bravo dečki!”, piše na stranicama HNS.

Taj potez HNS-a vjerojatno je odgovor na prozivku da je u prvoj postav deset igrača Dinama. Taj podataka čudio je komentatore Eurospora, no kako su mladi Vatreni odigrali fantastično pokazalo se da je trener dobro birao, da je uzimao najbolje, a što je većina njih igra u Dinamu druga je tema.

U HNS-u htjeli pokazati da ne igraju samo Dinamovci i Zagrepčani. Nikola Moro rođen je u Splitu, Marko Đira u Šibeniku i Matej Hudeček u Bjelovaru, Josip Brekalo je porijelom iz Bosanske Posavine…

Gledajući po gradovima najviše je rođenih u Zagrebu, devetorica,  četvorica vuku hercegovačke korijene, dvojica su iz Varaždina, isto toliko iz Splita, dvojica su rođena u inozemstvu (…)   Ukratko – prava hrvatske reprezentacija.

vatreni - 17

M. R./foto: Facebook HNS

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->