Naslovna » Vijesti » Generalski zbor pisao premijeru: Ministar branitelja mora biti general Hrvatske vojske
generali, civili

Generalski zbor pisao premijeru: Ministar branitelja mora biti general Hrvatske vojske

Share Button

HRVATSKI generalski zbor uputio je pismo predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću u kojem predlaže da ministar branitelja bude general pobjedničke Hrvatske vojske. Prijedlog o izboru i imenovanju ministra branitelja uputili su i potpredsjednicima Vlade Tomislavu Karmarku i Boži Petrovu

Pišu da je “Hrvatski generalski zbor izvršio je analizu trenutnog stanja u Republici Hrvatskoj te se osjetio odgovornim i pozvanim da uputi svoj jasan stav o izboru ministra hrvatskih branitelja”.

Premijeru Oreškoviću su napisali:

Cijenjeni gospodine predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

članovi Hrvatskog generalskog zbora su na svojoj sjednici upravnog odbora, održanoj 9. veljače ove godine, osjetili svoju odgovornost i dužnost uputiti Vam prijedlog o izboru i imenovanju ministra hrvatskih branitelja, kao i prvom potpredsjedniku Vlade gospodinu Tomislavu Karamarku i  potpredsjedniku Vlade gospodinu Boži Petrovu.

Neimenovanje ministra hrvatskih branitelja nakon konstituiranja Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, negativno utječe na braniteljsku populaciju i cjelokupno hrvatsko društvo.

Smatramo i čvrstog smo stava, kako ovu odgovornu, časnu i domoljubnu dužnost ministra hrvatskih branitelja mora obnašati general pobjedničke Hrvatske vojske iz Domovinskog rata, koji bi svojim autoritetom i znanjem pridonio rješavanju cjelokupne problematike svih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te pridonio objedinjavanju i zajedništvu hrvatskog naroda.

Generalski zbor navodi kako očekuju poziv na konstruktivan razgovor imenovanju ministra branitelja.

M. Marković/Foto:FaH


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->