Naslovna » Vijesti » GOTOVO JE Milanović predao dužnost novom premijeru Tihomiru Oreškoviću
milanović, orešković

GOTOVO JE Milanović predao dužnost novom premijeru Tihomiru Oreškoviću

Share Button

BIVŠI premijer Zoran Milanović dočekao je novog premijera Tihomira Oreškovića u Dvorani banova u Banskim dvorima te je i službeno obavljena primopredaja vlasti.

”S obzirom da nemamo nuklearnog oružja, ne mogu mu predati nuklearnu šifru. Gospodin Orešković je dobio mandat u Hrvatskom saboru i ja mu želim sve najbolje”, rekao je tijekom primopredaji vlasti Zoran Milanović.

Tihomir Orešković ponovio je kako mu je čast preuzeti dužnost te da je njegov tim spreman na izazove i da će dati sve od sebe da pokrenu gospodarstvo.

Kaže da nije očekivao da će ovako dugo trajati te da su imali i boljih stvari o kojima su trebali razgovarati umjesto rasprava o ustašama i četnicima.

”Meni je budućnost fokus, a ne prošlost”, rekao je Orešković.

Oko ponoći oglasila se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavom da je potpisala Odluku o razrješenju Zorana Milanovića i Odluku o imenovanju Tihomira Oreškovića predsjednikom Vlade Republike Hrvatske

Upravo sam potpisala Odluku o razrješenju Zorana Milanovića i Odluku o imenovanju Tihomira Oreškovića predsjednikom Vlade Republike Hrvatske

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 22. siječnja 2016

M.M. /Foto:Screenshot:Dnevnik.hr

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

huda jama, nalovna

Hoće li Predsjednica nazočiti pogrebu: Žrtve Hude jame u četvrtak će biti pokopane u Mariboru!

GOTOVO 800 žrtava Hude jame, jednog od najokrutnijih stratišta nakon Drugog svjetskog rata u Sloveniji, …

-->