Naslovna » Vijesti » Hasanbegović u Saboru objašnjava zašto je smijenio Povjerenstvo
hasan pred saborom

Hasanbegović u Saboru objašnjava zašto je smijenio Povjerenstvo

Share Button

HRVATSKI sabor danas će nastaviti sjednicu raspravom o izvješću Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Fina) za 2014. Prije sjednice sastat će se Odbor za medije kojemu bi ministar kulture Zlatko Hasanbegović trebao obrazložiti zašto je razriješio Stručno povjerenstvo za neprofitne medije prije isteka mandata

Sazivanje sjednice Odbora za medije zatražilo je šest oporbenih članova tog odbora: SDP-ovci Nenad Stazić, Darko Parić, Damir Tomić, Davor Bernardić, HNS-ov Goran Beus Richembergh te manjinski zastupnik Veljko Kajtazi.

U zahtjevu za sazivanje sjednice šestorka je predložila da se na sjednici raspravlja o razrješenju Stručnog povjerenstva za neprofitne medije te da na nju dođe i ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Prijepodne će zasjedati i Mandatno-imunitetno povjerenstvo, koje treba potvrditi zamrzavanje zastupničkog mandata zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmete (HDZ), koji se iz Sabora povlači jer misli da istodobno ne može kvalitetno obnašati obje dužnosti.

Odbor za izbor i imenovanja trebao bi, nakon povratka bivših članova Vlade u zastupničke klupe, do kraja popuniti preostala mjesta u saborskim odborima.

MP/FaH

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

projekt-velebit-11

MARKO JURIČ: Vrijeme je za akciju, Hrvati moraju prestati biti narod sućutnih naricatelja

DOSTA je svih tih beskonačnih žalopojki o stradanju Hrvata. Raznih knjiga, dokumentarnih filmova, tribina, okruglih stolova …

-->