Naslovna » Hrvatska » HDZ-ovac Drago Krpina u Božićnom posjetu kod Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru
krpina

HDZ-ovac Drago Krpina u Božićnom posjetu kod Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru

Share Button

DRAGO KRPINA, dugogodišnji saborski zastupnik HDZ-a, posjetio je u zatvoru u Mostaru Branimira Glavaša i čestitao nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane. Krpina je Glavašu poželio da ovo bude zadnji Božić i Nova Godina koju će  provesti u zatvoru u Mostaru.

Drago Krpina, jedan od osnivača HDZ-a, proteklih godina redovito posjećivao Glavaša u zatvoru. U javnosti je postao poznat nakon pokušaja atentata na dr. Franju Tuđmana, 18.ožujka 1990. godine.

Krpina i Glavaš su zajedno (uz još 10 zastupnika) 6. lipnja 1990. godine izabrani i poslani u Beograd za članove hrvatske delegacije u SFRJ. Na početku velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku u srpnju 1991. imenovan je predsjednikom Regionalnog kriznog štaba za sjevernu i srednju Dalmaciju.

Osim što je bio saborski zastupnik u četiri mandata, obnašao je dužnost glavnog tajnika HDZ-a, načelnika Političke uprave Ministarstva obrane, savjetnika Predsjednika za okupirana područja i, naposlijetku, predstojnik Ureda za mirnu reintegraciju kod dr. Tuđmana.

Nakon četiri mandata u Saboru u HDZ-u je marginaliziran nakon sukoba s tadašnjim predsjednikom Ivom Sanaderom.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sesvete-ocevid

UHIĆEN DVOSTRUKI UBOJICA IZ DUBRAVE! Motiv ubojstva – svađa sa sinom i otmica djeteta

POLICIJA je uhitila muškarca D. B. kojega sumnjiči da je sinoć u zagrebačkoj Dubravi nožem …

-->