Naslovna » Hrvatska » HDZ preko Domagoja Miloševića odgovorio šefu Mosta Boži Petrovu
domagoj milošević

HDZ preko Domagoja Miloševića odgovorio šefu Mosta Boži Petrovu

Share Button

NAKON jučerašnjeg oštrog istupa potpredsjednika Vlade Bože Petrova oko preslagivanja u Vladi, u kojem je prozvao i HDZ, oglasila se vodeća stranka Domoljubne koalicije putem saborskog zastupnika Domagoja Ivana Miloševića

Govoreći o spekulacijama o preslagivanju vladajuće većine, u kojima bi Most bio izguran, Petrov je rekao da se radi o pokušaju destabilizacije Vlade iza kojeg se, natuknuo je, skriva priča oko Ine. Petrov je rekao i kako čestita ”svima onima koji imaju želuca ići u preslagivanje vlasti s ljudima koji su zbog sumnji na kriminalna djela završili već nekoliko puta u pritvoru”’, aludirajući pritom na Milana Bandića koji je prvi spomenuo preslagivanja u Vladi.

Brzo je stigao je odgovor HDZ-a:

”Mislim da je nepotrebna nervoza kolege Petrova prije svega možda danak političkog neiskustva. Ja bih predložio da se odlučno fokusira na stvarno zahtjevne pregovore sa sindikatima i na reforme o kojima svi toliko slušamo, ali ih nismo protekla tri mjeseca vidjeli”, kazao je novinarima u Saboru HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević.

Petrov je, u obraćanju novinarima jučer, spomenuo i interesne skupine kojima ne odgovaraju rad i normalni aparat.

”Mislio sam na određene ljude koji se javno hvale kako su u dobrim odnosima s određenim ljudima koji su danas u Vladi. Mogu otvoreno reći, to je gospodin Petrović. On je javno na suđenju Sanaderu rekao da je on konzultant MOL-a. Dakle, radi za drugu državnu stranu tvrtku, ne radi za interese hrvatske tvrtke. I onda se on javno hvali kako je dobar s Karamarkom. Jako su mi to čudne stvari. Ovim putem pozvao bih gospodina Karamarka da se ogradi od toga”, rekao je Petrov gostujući u ‘RTL Direktu’.

Ima li problema s odnosom Tomislava Karamarka i Joze Petrovića, upitali su novinari Miloševića.

”Ne dijelim mišljenje Bože Petrova, ne ulazeći u eventualne odnose Petrova i Karamarka, mislim da je problem u razini komunikacije. Imao sam čast 2011. biti potpredsjednik Vlade i ovu razinu komunikacije nismo dosad ni čuli ni vidjeli. Suština je prije svega Ina, a ja sam apsolutno siguran da vladajuća većina, sve stranke i pojedinci misle o obrani zaštiti nacionalnih interesa u Ini, zaštiti kompanije i njezinom prosperitetu jer ona znači za cijelo gospodarstvo, a ne samo energetski sektor. A drugo je pitanje povjerenja koje se, kao što znamo, teško gradi, a lako gubi.

Moram naglasiti da u proteklih nekoliko mjeseci, ako uzmemo u obzir odnos snaga u Saboru i suradnje Mosta, HDZ-a i Domoljubne koalicije, mi smo na 65 mandata, a Most na 15, i kako cijeli taj proces teče, mislim da su HDZ i Domoljubna koalicija pokazali puno više povjerenja i poštovanja prema Mostu nego oni prema nama’‘, kazao je Milošević.

Kakva će biti politika Vlade prema Ini, hoće li se nastaviti ona iz 2009. kada je Vlada prestala poštivati ugovor o plinskom biznisu s MOL-om, što je uzrokovalo i prvu arbitražu koju je pokrenuo MOL?

”Moram reći da je pogrešno da političari pregovaraju s menadžerima i obratno, mislim da političari trebaju razgovarati s državnicima, a menadžeri s menadžerima.Hrvatska i Mađarska imaju zaista mnogo tema važnih za obje države, ne samo ekonomskih, od LNG terminala, željeznice, stavljanja u funkcije naših morskih luka, tu je neosporno situacija oko Ine. Međutim, znamo što su poduzimali Mađari i kako bi zaštitili nacionalne interese u MOL-u i siguran sam da na političkoj razini razumiju značaj Ine za Hrvatsku i siguran sam da će i vlast i oporba tu imati jednak stav – zaštita nacionalnih interesa u Ini”, kazao je Milošević.

Na pitanje kakva je bila uloga Joze Petrovića u prodaji Ine, Milošević je rekao da ne zna.

D. L. /Foto:fah

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

pedofil-sesvete

Pedofil u Sesvetama napao djevojčicu, odveo u podrum i tjerao da ga dira! Susjedi ga pretukli

Pedofil je pratio djevojčicu, napao je u stubištu, rukom joj začepio usta, odveo u podrum i …

-->