Naslovna » Hrvatska » HNIP traži očitovanje Radmana o ugovorima s probranim urednicima HRT-a
hnip 2

HNIP traži očitovanje Radmana o ugovorima s probranim urednicima HRT-a

Share Button

Iz udruge Hrvatskih novinara i publicista (HNiP) u nedjelju su pozvali glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana da se jasno i nedvosmisleno očituje jesu li točne informacije o aneksima ugovora, kojima dosadašnjim rukovoditeljima nudi otpremnine do milijun kuna, a o čemu posljednjih dana intenzivno pišu mediji.

“Pozivamo glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana da se jasno, nedvosmisleno i javno očituje jesu li točne informacije o aneksima, kojima dosadašnjim rukovoditeljima nudi otpremnine do milijun kuna, a o čemu posljednjih dana intenzivno pišu mediji.

Dodatno financijsko zbrinjavanje probranog rukovodećeg kadra je nepotrebno, jer ako su pošteno i profesionalno radili svoj posao, iznad prosječne hrvatske plaće zajamčene su im postojećim ugovorima. Stoga i sve njih pozivamo da ne potpisuju anekse, a ako su to već učinili da povuku svoj potpis, odnosno predlože raskid takvog aneksa.

HRT je javni servis kojeg financiraju najvećim dijelom pretplatnici, te stoga poslovanje mora biti transparentno i zakonito, a odluke glavnog ravnatelja moralne i etičke, ukoliko mu odgovornost za pretplatnike nije smokvin list za uhljebljivanje političkih ili ideoloških kadrova.”

MP/Foto:maxportal

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nesreca-pozega

UŽAS NA CESTI KRAJ POŽEGE, DVOJE POGINULIH “Išli su ravno prema meni. Činilo se kao su ubrzali”

Teška prometna nesreća dogodila se oko 17 u Gučanima kraj Požege. Prema informacijama s mjesta …

-->