Naslovna » Naslovna » Hrvati bijesni na Sanju Doležal: “Fuj! Ona i HTV nas pljačkaju, maknite je s ekrana”
sanja doležal

Hrvati bijesni na Sanju Doležal: “Fuj! Ona i HTV nas pljačkaju, maknite je s ekrana”

Share Button

NAKON što je objavljeno da je Sanja Doležal voditeljica emisije Dobro jutro, Hrvatska, osim honorara za vođenje emisije, u prosincu od HRT-a zaradila dodatnih 12.600 kuna, brojni Hrvati razočarali su se u nekad omiljenu pjevačica Novih fosila.

Za šestodnevni najam kuće uz Mrežnicu HRT je Sanji Doležal platio 12. 600 kuna ili 2100 kuna po danu. Kuća je iznajmljena za snimanje najave emisije Popodne na Drugom, objavio je portal Direktno.hr.

“Nisam ni pročitala taj tekst i ne smatram kako je potrebno to uopće komentirati” kazala je  Doležal za Večernji list, a cijelom slučaju ne vidi ništa sporno.

Na HRT-u kažu da su tražili su najprikladniji prostor na širemu zagrebačkom području koji je pogodan za takvu emisiju.

“U odabranoj je kući boravila osmeročlana HRT-ova televizijska ekipa, a tijekom snimanja upotrebljavali su se i osobna oprema i predmeti najmodavca te električnaenergija za najmanje tri rasvjetna tijela prikladna za televiziju. Nijedno dnevno snimanje nije trajalo kraće od deset sati.

Uzmemo li sve navedeno u obzir, možemo reći da je postignuta cijena najma izrazito povoljna jer su cijene najma na tržištu za opisane potrebe nerijetko višestruko veće”.

Naglašavaju da je najam takvih objekata za potrebe snimanja posve uobičajen.

“Nije moguće sve projekte koji se pripremaju snimiti u vlastitim studijima, među ostalim i zbog toga što pojedini formati emisija specifično određuju karakteristike prostora u kojima ih je jedino moguće snimati. Dodajmo i kako, poštujući zadane uvjete, HRT uvijek nastoji postići najnižu moguću tržišnu cijenu”, kažu u Službi za odnose s javnošću HRT-a.

Večernji list napravio je usporedbu sa sličnim ili većim objektima na Mrežnici koji se  iznajmljuju u oglasnicima: Apartman za četiri osobe sa sličnim pogledom može se pronaći za samo 750 kuna, a na portalu za grupnu kupnju Kolektiva kuća veća od Sanjine iznajmljuje se za 1490 kuna.

Ne stoje, dakle, tvrdnje HRT-a da su cijene na tržištu višestruko veća.

Kad se vijest o lakoj zaradi Sanje Doležal proširila društvenim mrežama Hrvati su pobjesnili. Nije zabilježen ni jedan pohvalan komentar i na HRT-u ni na doskorašnju miljenicu publike srednje i starije životne dobi.

“Nisam ni znala da je tako … imaju stotine novinara na HRT-u, a uzimaju ekipu s strane i masno placaju”

”Katastrofa i sramota, pa dokle vise”

”Nije to jedini slučaj , imate sličnih stvari koliko hoćete. Neznam zašto uopće Sanja radi na TV-u, zar nema netko drugi nezaposlen, mlađi. Osobno ništa protiv Sanje ali to naprosto nije u redu. Sjetite se V. Pokos ili sad na RTL-u ona Minea, Sve neke bivše propale zvijezde. Sjetite se bivše voditeljice na RTL-u sada je HRT na izvlačenju BINGO ili LOTO brojeva . Na HRT- u to neznaju odraditi bez nje i još toga ima. Ti meni ja tebi i tako muzu novac i honorare. Sramota je da se u svim javnim službama krade nemili novac i nikom ništa.”

“To sam se davno pitala….Uz skoro 4000 zaposlenih uzimaju vanjske voditelje…..”

“A provizija 50 %? Tisućudvadeseti razlog da se HRT definitivno UKINE i sav ološ na biro!”

“Ruka ruku mije, a obraza – nigdje.”

”jadna sanjica, jel se sad možda bude oglasila čuvena dalija orešković, ihihihi”

”bilo bi dobro da je to jedini račun u računovodstvu hrt-a isporučen od fosilne sanje. nažalost, ima toga malo više.”

“Ja kopam po kontejneru da platim pretplatu, a sanja kaze ‘dobar dan’ i naplati 12 tisuca kuna. sramota. hitno otjerati s televizije.”

I ostali komentari su slični i svode se na “krminalci”, “gade mi se”, “fuj”

M. Marković/Foto:Facebook

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->