Naslovna » Naslovna » Hrvatska stranka prava traži ispriku od Milana Kujundžića i prijeti uskraćivanjem podrške
kujundzic - kotromanovicc, - srb,  - cvijetni trg, - mandarine, -marko marković

Hrvatska stranka prava traži ispriku od Milana Kujundžića i prijeti uskraćivanjem podrške

Share Button

“Nebitno je što ću ja učiniti, to je za svaku osudu” odgovorio je Milan Kujundžić na pitanje Mislava Bage “Što bi učinili da dođu na utakmicu i da se počne skandirati “Za dom spremni!”

Kujundžićeva izjava izgovorena na sučeljavanju predsjedničkih kandidata na Novoj tv nije dobro prihvaćena u Hrvatskoj stranci prava, koalicijskom partneru koji čini Savez za Hrvatsku i aktivno podupre Kujundžićevu kandidaturu. Od Kujundžića traže ispriku, odnosno pojašnjenje rečenice izgovorene pred milijunskim auditorijem:

“Hrvatska stranka prava upozorava predsjedničkoga kandidata dr. Milana Kujundžića kako su pod uzvikom „Za Dom spremni!“ za Hrvatsku pali mnogi hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, a poglavito HOS-ovci koji su listom bili članovi Hrvatske stranke prava te da se mora ispričati obiteljima poginulih i svim hrvatskim braniteljima te članovima Hrvatske stranke prava zbog nespretnog komentara izzrečenog na sučeljavanju Nove TV gdje je stari hrvatski pozdrav osudio.”

U HSP-u naglašavaju  kako žele vjerovati da je riječ o nespretnosti, te da “Kujundžićeva izjava nije u duhu njegova svjetonazora jer ga u protivnom ne bi podržali kao predsjedničkoga kandidata Hrvatske stranke prava”.

Nakon upozoravajućeg stava HSP-a Milan Kujundžić je je pojasnio da je pozdrav “ZA DOM SPREMNI je stari hrvatski pozdrav kojeg komunisti kontinuirano zlorabe kako bi hrvatskom narodu nametnuli stigmu fašizma”.

D. Lukić

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

perkovic-loso-spojka-dok

Perković je 1991. tražio da se Domazet izbaci iz vojske: “Zatajio je atentat na Tuđmana!”

JOSIP PERKOVIĆ, ratni pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška i prvi obavještajac Hrvatske u vrijeme bombardiranja Banskih …

-->