Naslovna » Hrvatska » Hrvatski veleposlanik u Srbiji odbio primiti prosvjednu notu zbog usporedbe s NDH
veleposlanstvo rh beograd

Hrvatski veleposlanik u Srbiji odbio primiti prosvjednu notu zbog usporedbe s NDH

Share Button

HRVATSKI veleposlanik u Srbiji Gordan Markotić odbio je danas primiti srpsku prosvjednu notu upućenu zbog blokade granice sa Srbijom jer Hrvatska smatra srpsku ocjenu da se te mjere mogu usporediti samo s mjerama iz doba Nezavisne Države Hrvatske uvredljivima i neprihvatljivima, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

“Po svom diskriminatorskom karakteru mogu se usporediti samo s mjerama poduzimanim u prošlosti, u vrijeme fašističke Nezavisne Države Hrvatske”, navelo je to ministarstvo.

Hrvatska Vlada zatvorila je granični prijelaz Bajakovo za kamionski i putnički promet iz Srbije rekavši da time želi pritisnuti srpsku vladu da migrante, koji u desecima tisuća ulaze u Hrvatsku, šalje i na granični prijelaz Horgoš u Mađarsku, dok je Srbija uzvratila zabranom ulaska hrvatske robe.

MVEP u priopćenju ističe da se problemi velikog pritiska migrantskog vala koji osjećaju i Hrvatska i Srbija trebaju rješavati “u duhu dobrosusjedskih odnosa i europske solidarnosti te konstruktivnom suradnjom oko dolaska i prijema izbjeglica na hrvatsko-srpskoj granici”.

AUTOR: Maxportal/foto:faH


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->