Naslovna » Hrvatska » HSP pozvao DORH da istraži Milanovića zbog Lex Perković
srb_88.jpg.688x388_q85_crop_upscale

HSP pozvao DORH da istraži Milanovića zbog Lex Perković

Share Button

HSP je izrazio zadovoljstvo presudom suda u Münchenu Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaću, ističući kako se još jednom pokazalo da je ta stranka bila u pravu kada je tražila da se u Hrvatskoj provede lustracija.

“Izuzetno smo zadovoljni da je njemački sud donio ovakvu presudu, ali i nesretni što se suđenje nije obavilo u Hrvatskoj i što smo bili svjedoci sramotnog ponašanja Vlade Zorana Milanovića i DORH u predmetnom slučaju. Shodno tome, po presudi u Münchenu zahtijevamo da se istraži jesu li Perković i Mustać jedini sudionici ubojstva Đurekovića?

  • Tko je je sve sudjelovao u prikrivanju ubojstva i čišćenju tragova?
  • Je li donošenje zakona, kolokvijalno nazvanog Lex Perković kazneno djelo ometanje istrage?
  • Planira li DORH pokrenuti istragu protiv Milanovića kao najodgovornije osobe za donošenje Zakona Lex Perković?
  • Planira li pokrenuti istragu u svojim redovima i sankcioniranje odgovornih za ovu sramotu.

Tražimo ostavku svih struktura u DORH-u uključenih u cijeli slučaj, od Glavnog državnog odvjetnika do njegovih pomoćnika”, priopćio je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Dodao je u kako vjeruju da će hrvatsko pravosuđe nakon ove presude krenuti s rasčišćavanjem svih slučajeva likvidacija protivnika komunističkog režima bez obzira jesu li se dogodili u Hrvatskoj ili inozemstvu te da će nalogodavci i izvršitelji biti najstrože kažnjeni.

Osim toga, budući je Đurekovićevo ubojstvo “kvalificirano kao udruženi zločinački poduhvat iza kojeg je stajao Centralni Komitet kao izvršno tijelo Saveza komunista Hrvatske i simbol komunističkog poretka i režima te kako znamo da ni danas nisu zabranjeni simboli totalitarnog komunističkog režima, opetovano ponavljamo zahtjev za zabranom isticanja u bilo kojem obliku znakovlja i simbola zločinačkog komunističkog režima koji je vladao Hrvatskom 50 godina, a sve svoje neistomišljenike fizički uklanjao”.

Temeljem presude traže i uklanjanje svih trgova, ulica, obala, koje nose ime po nositelju komunističkog režima Josipu Brozu Titu ili bilo kojem drugom predstavniku komunističkog režima.

Max/foto:fah

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

leljak-turk-bujica-22

ROMAN LELJAK: Ovo su ubojice iz Hude jame, da ima pravde već sutra bi bili uhićeni

U EMISIJI Bujica o partizanskim i komunističkim zločinima te pokopu žrtava iz Hude jame govorili su …

-->