Naslovna » Hrvatska » I Pupovac se javio: Hrvati bi mogli početi braniti Milanovića kad vide tko ga sve napada
pupovac, 660x330

I Pupovac se javio: Hrvati bi mogli početi braniti Milanovića kad vide tko ga sve napada

Share Button

SABORSKI zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac ustvrdio je danas u Hrvatskom saboru da Vladine mjere prema Srbiji krše sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom iz 2006. godine.

“Imamo povratak na razdoblje prije potpisivanja tog sporazuma, naši građani i građani Republike Srbije moraju putovati kroz Mađarsku ili eventualno BiH, s posljedicama koje su diskriminatorske”, ocijenio je Pupovac citirajući odredbe sporazuma.

Upitao se tko je dao ovlasti premijeru i Vladi da krše taj sporazum i budu iznad Sabora.

Uostalom, koja je to pamet da se međunarodni problem izbjeglica pretvara u međudržavni problem, u nacionalističke ispade između Hrvatske i Srbije, da se u Hrvatskoj širi nacionalistička atmosfera protiv Srba, a Sabor svoj mandat završava u takvoj atmosferi, poručio je SDSS-ov zastupnik.

Također je izrazio zabrinutost jer svi saborski klubovi previđaju i podcjenjuju činjenicu da Vlada i Ustavni sud uzimaju sebi ovlasti koje su ovlasti Sabora.

I odluka Ustavnog suda od četvrtka i mjere Vlade u pogledu izbjegličke krize su kršenje saborskih temeljnih zakona, ustvrdio je Pupovac.

Smatra da Sabor mora onima koji umanjuju i krše njegove ovlasti, zakone i odluke poslati jasnu poruku “da to ne može ići, da blokada na državnoj granici mora prestati danas”.

Sabor, dodaje, mora poslati jasnu poruku i Ustavnom sudu “da tako više ne može”, jer će inače Ustavni sud “sutra i izbore proglasiti nevažećim”.

Autor: Maxportal/Hina


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->