Naslovna » Naslovna » Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a, članove Antifašističke lige nazvao Seronjama
igor-peternel[1]

Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a, članove Antifašističke lige nazvao Seronjama

Share Button

Potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Igor Peternel na svojem Facebook profilu oštro je napao osnivanje Antifašističke lige Hrvatske, a na njihove uvrede na račun predsjednice Kolinde Grabar Kitarović uzvratio je istom mjerom:

“Ma tko ste vi da bi nešto željeli ili ne željeli? I ja ne želim da vi postojite pa ipak postojite! Tko vas što pita? Seronje!”

Peternelu je tlak digla izjava Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABA) Hrvatske o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović nakon što je predsjednica s Pantovčaka deložirala bistu partizanskoga maršala Josipa Broza.Savez antifašističkih boraca Hrvatske taj joj je potez toliko zamjerio da su predsjednici Grabar Kitarović otkazali pokroviteljstvo obilježavanja 70. obljetnice pobjede nad fašizmom. peternel
Naime, uz Dan pobjede SABA Hrvatske  9. svibnja u zagrebačkom HNK organizira svečanu akademiju. Prije tri tjedna zamolili su Kolindu Grabar Kitarović da im bude pokroviteljica, što je ona i prihvatila. No, zbog protjerivanja Tita s Pantovčaka otkazali su pokroviteljstvo.
Peternel se, osim na  Facebooku, na negativan način o tzv. antifaštimma očitovao i na internetskim portalima komentirajući osnivanje Antifašističke lige. Rekao je da će ta udruga ratovati protiv imaginarnih fašista, aplicirati za sredstva i dobivati medijsku pažnju. ‘Traženje fašista u 2015. godini je suludo’, ocijenio je potpredsjednik HHO-a.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

plenković, hasan

Plenković o ‘izdanim’ Hasanbegovićevim biračima: “Ne vidim nikakav problem u tome!”

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu dijela HDZ-ovih birača …

-->