Naslovna » Naslovna » Josipović najbogatiji, Kolinda najviše zarađuje, Kujundžić vlasnik vile, a Sinčić livade
predsjednički-kandidati[1]

Josipović najbogatiji, Kolinda najviše zarađuje, Kujundžić vlasnik vile, a Sinčić livade

Share Button

Kolinda Grabar Kitarović živi u stanu od 105 kvadrata za koji vraća kredit od milijun i pol kuna, u samom središtu Zagreba. Vozi staru Hondu Civic, ali ima i Chrysler vrijedan 75 000 kuna.

Urbana vila u podsljemenskoj zoni dom je doktoru Milanu Kujundžiću. Ima 120 kvadrata i također je kupljena na kredit za 770.000 kuna. Vozi Audi a4 koji vrijedi 150.000.

Aktualni predsjednik živi u jednom od četiri stana koje posjeduje, u Palmotićevoj ulici u centru Zagreba. Stan od 209 kvadrata vrijedi 2,5 milijuna. Nema auto, a prijavio je Yamaha pijanino od 15.000 kuna. Njegova imovinska kartica od 2008. do danas nije se bitno promijenila.

“Ništa značajno, samo nemam auto jer ne mogu više voziti”, rekao je Josipović.
predsjednicki_kandidati_

Aktualni predsjednik ima najveću štednju – oko 2 milijuna kuna, Grabar Kitarović nešto preko milijuna, Kujundžić 150.000. Josipović zarađuje nešto 25.000 kuna mjesečno, Kujundžić 20.000, a za Kolindu ne želi otkriti.

Iako je sama inicirala objavu imovinskih kartica, taj podatak nije navela, no kaže, nagađanja o 20.000 eura nisu točna.  “Puno manje od toga. Molim vas nemojte prenositi te spekulacije. Plaću vam ne mogu navesti jer je u NATO-u pravilo da se plaće ne govore”.

Imovinska kartica Ivana Vilibora Sinčića je skromna i očevidno je da je on  najsiromašniji predsjednički kandidat:

“Imam jedno poljoprivredno zemljište,  vrijed 2000 do 3000 kuna “, rekao je Sinčić.

Grabar-Kitarović objavila je da će u izbornu kampanju uložiti 200 tisuća kuna vlastitog novca,  Josipović i Kujundžić po 50.000 kuna vlastitog novca, a Sinčić kaže da će uložiti oko četiri tisuće kuna vlastitog novca i 50.000 iz donacija.

Koliko će potrošiti ukupno, kandidati moraju objaviti na kraju, no već sada GONG je od DIP-a tražio da kontrolira HDZ-ove donatorske večere. Samo na prvoj HDZ-ova kandidatkinja skupila je više od 2 milijuna kuna.

“Jesu prvi puta u Hrvatskoj, ali u zakonu piše da oni to mogu organizirati. Sve će biti iskontrolirano i vidjet ćemo ako bude nepravilnosti”

Ivo Josipović je najbogatiji kandidat – njegove nekretnine i štednja vrijede devet milijuna kuna, HDZ-ova kandidakinja je teška tri, a Milan Kujundžić milijun, iako neke podatke, o vrijednosti apartmana u Novalji i kuće u Ivanbegovini nije naveo.

D. Lukić


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->