Naslovna » Hrvatska » ISTO KAO MILANOVIĆ: HDZ protiv referenduma Željke Markić i udruge U ime obitelji
mlakar[1]

ISTO KAO MILANOVIĆ: HDZ protiv referenduma Željke Markić i udruge U ime obitelji

Share Button

“U ovom trenutku koliko god bilo važno izborno zakonodavstvo – to sada nije primarna tema u Hrvatskoj niti bi trebala biti primarna tema hrvatske politike”, istaknuo je Davorin Mlakar, saborski zastupnik HDZ-a komentirajući referendumsko pitanje i novu referendumsku inicijativu „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ građanske inicijative U ime obitelji.

“Vjerujem da u današnje doba ima puno važnijih stvari koje bi politika trebala rješavati”, kazao je napomenuvši kako su danas izašli podaci kako je prihod od PDV-a 6,8 posto niži u prvih 6 mjeseci ove godine.

“S druge pak strane mi smo nekoliko puta to već apostrofirali – mi jesmo spremni za razgovor o izmjeni izbornog zakonodavstva, no ne putem referenduma jer se referendumima ne mogu pisati zakoni. Ja se u vrlo malo stvari mogu složiti s premijerom Milanovićem, ako on misli da ima značajnijih pitanja od pitanja preferencijalnog glasovanja – s tim se u potpunosti slažem”, kazao je Mlakar.

Mlakar je komentirao je i činjenicu da su neki članovi HDZ-a izrazili drugačije mišljenje o izmjenama izbornog zakonodavstva i podržali preferencijalno glasovanje, ocijenivši kako je HDZ stranka od 200.000 članova i ne mogu svi misliti isto.

“No vjerujem da svi mislimo na način da ako mijenjamo izborno zakonodavstvo – moramo to napraviti sustavno, ne parcijalno kako se sad predlaže”, kazao je.

Pojasnio je kako je teško u kratkom vremenu i na ovaj način govoriti o izbornom zakonodavstvu te kako ti prijedlozi njima kao velikoj stranci ne odgovaraju.

“Snižavanje izbornog praga, uvođenje preferencijalnog glasovanja za sve kandidate na listi nosi puno drugih problema kojih danas nismo svjesni – ni mi ni birači”, rekao je te dodao “obzirom na činjenicu da smo mi u razvoju demokracije došli do toga da još uvijek stranke odgovorne za provedbu politike – čini mi se da prepuštanje vođenja politike pojedinoj osobi, kako se to govori u prijedlogu građanske inicijative U ime obitelji, ne bi bilo dobro rješenje”.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sedlar-bujica-oba

Prvi potez nove ministrice: Nina Obuljen vraća novac „neprofitnim“ medijima!

Ekipa iz tzv. nevladinog sektora, kojoj je Hasanbegović oduzeo milijune – već slavi! Šanse da …

-->