Naslovna » Izdvojeno » KAO NEKAD TITO: Zašto je Ivo Josipović u Koreji dočekan kao komunistički diktator
ivo20josipovic-seul

KAO NEKAD TITO: Zašto je Ivo Josipović u Koreji dočekan kao komunistički diktator

Share Button

NI u danima najveće popularnosti, bivši predsjednik Ivo Josipović nije doživio da se na čitavoj tribini stadiona pojavi njegovo lice, a pritom stotinu tisuća okupljenih frenetično aplaudiraju.

A upravo se ovo dogodilo na velikom sletu u Seulu, prijestolnici Južne Koreje, u kojoj se održava “WARP summit 2016” ili Svjetski summit mira, koji organizira pomalo bizarna osoba, piše Jutarnji list.
ivo-josipovic-seul

Riječ je o Lee Man-heeu, šefu organizacije Uspostava mira u svijetu i nebeske kulture (HWPL), ali i lideru Crkve Isusa Krista Shinchonji, koja je jedna od najkontroverznijih vjerskih skupina u Južnoj Koreji.

Tamošnji mediji tvrde da članovi ove Crkve vjeruju kako je njihov vođa besmrtan, no Lee Man-hee skromno drži kako će Bog odlučiti o njegovoj besmrtnost.

img_gallery_1140_500_021

Prije dvije godine na WARP summitu sudjelovao je Stipe Mesić, a i tada tema događaja bili su razgovori o uspostavi mira u svijetu.

MP/foto: WARP summit

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

treca-dionica1

ULTRAMARATON Zagreb-Vukovar: Radojković pobjednik i 3. dionice Novska – Slavonski Brod

Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar, “Putevi …

-->