Naslovna » Naslovna » Karamarko kod kardinala Bozanića, crkva poziva Most na koaliciju s HDZ-om
images_cms-image-000000760[1]

Karamarko kod kardinala Bozanića, crkva poziva Most na koaliciju s HDZ-om

Share Button

U ponedjeljak popodne, dan nakon izbora, kardinal Josip Bozanić, primio je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na njegov zahtjev,  stoji u kratkom priopćenju Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

“Parlamentarni izbori koji su iza nas, pokazali su uobičajene prednosti i nedostatke. Čini se ipak da nam društvo napreduje u usvajanju pravila demokracije. Onima koje su birači izabrali želimo puno snage, mudrosti i sloge u obnašanju časnog posla u Parlamentu i u Vladi RH”, rekao je danas mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski i Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije na početku 51. plenarnog zasjedanja HBK Zagreb.

Inače, uobičajeni je protokol da mjesec dana prije parlamentarnih izbora Zagrebački nadbiskup ne primo političare koji su uključeni u izbornu utrku, iako su mnogi tražili da ih primi, stoji u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije.

Mediji su prenijeli i informacije da predstavnici crkvenih vlasti nazvali Božu Petrova predlažući mu da nakon izbora sklopi savez s HDZ-om i vlas formira s Domoljubnom koalicijom.

Neslužbeno se saznaje da je struja oko Petrova sklonija je desnoj opciji u kojoj Most vide kao snažan korektiv HDZ-ovoj vladi. dok struja oko Lovrinovića i Prgometa želi veće odgovornosti, ulazak u Vladu što znači i funkciju premijera.

D. Lukić/foto:Zagrebačka nadbiskupija

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

plenković, hasan

Plenković o ‘izdanim’ Hasanbegovićevim biračima: “Ne vidim nikakav problem u tome!”

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu dijela HDZ-ovih birača …

-->